Hamis tanúzás miatt emeltek vádat több ügyvéd ellen

Hamis tanúzás miatt emeltek vádat több ügyvéd ellen

Nyolc személlyel, köztük két ügyvéddel szemben emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség az után, hogy az érintettek folyamatban lévő büntetőeljárásokat befolyásoltak hamis tanúvallomásokkal.

Hírdetés

A vádirat szerint az első ügyben egy fiatal férfi ellen indult eljárás azért, mert a barátnőjével szemben követett el bűncselekményt. A férfi a nő terhelő vallomását akarta visszavonatni, így felkeresték a férfi védőjét, majd bevontak egy másik ügyvédet is. Őt a lány jogi képviseletére hatalmazta meg. Ezután az ügyvéd elkészített, majd a lánnyal a rendőrségen elmondatott egy hamis vallomást. Az ügymenetért mindkét ügyvéd kért pénzt, amit a lány barátja fizetett ki. Később a lány visszavonta a hamis vallomást, majd elmondta vallomásának keletkezési körülményeit.

Ugyanez a meghatalmazott ügyvéd és társai egy másik, emberkereskedelem miatt folyó alapügyben két tanú vallomását is befolyásolták. A salgótarjáni ügyészség az egyik ügyvéd ellen három rendbeli, felbujtóként elkövetett hamis tanúzás, haszonszerzés végett elkövetett ügyvédi visszaélés, valamint két rendbeli hamis okirat elkészítésével elkövetett hamis tanúzás miatt emelt vádat, míg a másik ügyvéddel szemben egy rendbeli, felbujtóként elkövetett hamis tanúzás a vád.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »