Hálaadó szentmise a Mustármag vezetőképzőt végzett fiataloknak és a szalóki önkénteseknek

Hálaadó szentmise a Mustármag vezetőképzőt végzett fiataloknak és a szalóki önkénteseknek

Szeptember 11-én, ünnepi szentmisén adtak hálát a Mustármag vezetőképzőt elvégző fiatalok és az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lekigyakorlat önkéntesei. A vezetőképző résztvevői a szentmise keretében okleveleiket is átvehették.

A szentmise elején Vízi János mondott köszöntőt és osztotta meg a jelenlévőkkel lelkesítő gondolatait, a prédikációban pedig Csizmadia István a hit továbbadására, evangelizációra, egyházközségeik fiataljainak megszólítására és motiválására buzdította a megjelenteket. Az oklevelek átadására a mise záró áldása előtt került sor.

„Méltó lezárása volt ez az elmúlt egy évünknek, melyben sokat tanulhattunk Istenről, az Egyházról, egymásról és önmagunkról is. Hálás szívvel fogunk visszagondolni az együtt töltött kilenc hétvégére, az Egerszalóki Ifjúsági Találkozóra és a közösen töltött percekre” – jegyezte meg az egyik résztvevő.

A szentmise után csoportkép készült, majd a vezetőképzős fiatalok közös agapén vettek részt, míg a szalóki önkéntesek a főplébánia közösségi termében értékelték ki az idei találkozót és kezdték el tervezni a jövő évi programot.

Hírdetés

Szöveg: Kovács Letícia

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Balogh Ferenc

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »