Háborús állapotok: szilveszter éjszaka 38 esetben támadtak rá a tűzoltókra Berlinben

Háborús állapotok: szilveszter éjszaka 38 esetben támadtak rá a tűzoltókra Berlinben

A berlini tűzoltók több mint 1700 segélyhívást kaptak szilveszter éjszaka, és ebből 38 esetben támadás érte őket – közölték vasárnap hivatalosan.

A berlini tűzoltóparancsnok azt mondta, hogy 15 tűzoltó megsérült a támadásokban, egyiküket kórházba is kellett szállítani.

A koronavírus-járvány elleni megszorító intézkedések miatt tavaly még nem lehetett pirotechnikai eszközöket vásárolni Németországban, de az idén feloldották ezt a tilalmat.

A rendőrség közlése szerint a német főváros több pontján tűzijátékokkal vettek célba járműveket, épületeket és előfordult, hogy embereket is.
Sanderstr. #Neukölln ist hart, Bullen drehen hilflos ihre Runden, trauen sich nicht auszusteigen. 00:20 #Silvester #Berlin pic.twitter.com/bBy1NqzF2r

— RiotPrime2022 (@RiotPrime2022) December 31, 2022

 

Hírdetés

— ooZEROoo (@ooZEROoo2) December 31, 2022

 

Entdeckt durch die Story von Alan_Bang auf Instagram.
Krass, was alles in Berlin, Neukölln und Saderstr usw alles abging. #Silvester #Berlin pic.twitter.com/F55IAsJDvX

— 💎Denniz💎 4REAL🔥🤟 (@firedersuesse) January 1, 2023

Egy égő autó oltása közben petárdákat dobtak tűzoltókra. Egy tűzoltóautó súlyosan megrongálódott az éjjel a pirotechnikai eszközök által okozott tűzben.

Nem végleges adatok szerint hétfő reggelig 22 ember sérült meg tűzijátékoktól és más pirotechnikai eszközöktől Berlinben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »