Háborúban az energia ára is emelkedik – Hasznos tippek az energiafogyasztás csökkentésére

Háborúban az energia ára is emelkedik – Hasznos tippek az energiafogyasztás csökkentésére

Nyitókép: Shutterstock

A megspórolt energia a legolcsóbb.

Az elgondolások, miszerint az ukrajnai orosz inváziót csak Putyin pénzvezetéktől való elszakítása – ami számára a gáz-, kőolaj- és nukleáris fűtőanyag eladását jelenti a nyugati országoknak – állíthatja meg, azok az aggodalmak fékezik, miszerint az EU képes lenne-e túlélni az orosz energiahordozók nélkül.

Szakértők szerint ha egyértelműen kijelentjük, hogy el akarunk szakadni Oroszországtól, akkor meg kell tanítani az embereket arra, hogy kevesebb energiát fogyasszanak és dolgozzanak az energiahatékonyságon.

Hírdetés

Hogy látja mindezt a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA):

A spórolás a háztartásokban is nagyon fontos lesz. Az energiaárak növekedése miatt minden bizonnyal gyorsan leporolásra kerül az az elv, miszerint a megspórolt energia a legolcsóbb.

Az utóbbi időben több intézmény is hasznos tanácsokkal látja el a fogyasztókat. Például a beltéri hőmérséklet 1 fokkal történő csökkentése 6 százalékos megtakarítást eredményez. Továbbá azt is fontos tudni, hogy a legnagyobb energiafogyasztó a hűtőszekrény – főleg a régi, nem spórolós típusok, a bejegesedett hűtő, a fal és a hűtő közötti nem megfelelő távolság, vagy az 5 foknál alacsonyabbra állított hőmérséklet.

ITT pedig további ötleteket lehet olvasni arról, hogyan lehet spórolni otthonaikban a világítással, a főzéssel és a mosással.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »