Ha megtámadnák Szlovákiát, lakosságának csak mintegy negyede lenne hajlandó megvédeni

Ha megtámadnák Szlovákiát, lakosságának csak mintegy negyede lenne hajlandó megvédeni

Abban az esetben, ha a Szlovák Köztársaságot megtámadnák, lakosságának csak mintegy negyede lenne hajlandó megvédeni – derült ki az Ipsos ügynökség felméréséből, melyet a Közép-Európai Digitális Média Megfigyelőközpontnak (CEDMO) készített, és amelyről a Denník N számolt be.

A lap szerint a válaszadók mindössze 6,9 ​​százaléka válaszolt „határozottan igennel” arra a kérdésre, hogy hajlandó-e lenne megvédeni az országot.

A lap szerint ezzel kapcsolatban a Progresívne Slovensko (35 százalék), a Demokrati (34 százalék), a Smer-SD (30 százalék), valamint az SaS (29 százalék) szavazói fejezték ki a legnagyobb hajlandóságot.

A felmérés szerint ezzel szemben a nemzetiek, vagyis az SNS szavazói a legkevésbé hajlandók fegyverrel a kezükben megvédeni hazájukat, hiszen a válaszadóknak csak a 19 százaléka fejezte ki hajlandóságát a haza megvédésére.

Hírdetés

Ami a Magyar Szövetséget illeti, a válaszadók 20 százaléka fejezte ki harci hajlandóságát, a Hlas-SD esetében pedig 21 százalék.

„Fontos kontextus az, hogy a kérdésben közvetlenül nem kérdezték meg, hogy Szlovákia melyik ország ellen védekezne. Ha például az Ukrajna elleni háború idején valaki Oroszországot helyzete az agresszor szerepébe, az csak és kizárólag az interjúalanyok fantáziáján alapult” – mondta Denník N.

Amint arról beszámoltak, a megkérdezett nők 17,5 százaléka lenne kész fegyverrel a kezében megvédeni a hazáját.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »