Putyin: Komolyan veszem Trump kijelentéseit az ukrajnai háború befejezéséről

Putyin: Komolyan veszem Trump kijelentéseit az ukrajnai háború befejezéséről

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön kijelentette, hogy komolyan veszi Donald Trump amerikai elnökjelölt kijelentéseit az ukrajnai háború gyors befejezéséről.

„Azt, hogy Trump úr elnökjelöltként azt mondja, készen áll és meg akarja állítani az ukrajnai háborút, nagyon komolyan vesszük“ – mondta Putyin egy asztanai sajtótájékoztatón, ahol Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) államfőinek találkozóján vett részt. Ugyanakkor hozzátette: nem ismeri Trump konkrét javaslatait.

A múlt heti televíziós vitában Joe Biden amerikai elnökkel Trump azt állította, hogy ha megnyeri a novemberi elnökválasztást, akkor még a hivatalos hivatalba lépése előtt képes lesz megoldani a háborút. Azt azonban nem árulta el, hogyan szeretné ezt elérni.

Hírdetés

Az orosz elnök júniusban kijelentette, hogy Oroszország beszünteti a tüzet és megkezdi a béketárgyalásokat, ha Ukrajna feladja NATO-tagsági ambícióit, és kivonja csapatait a Moszkva által követelt négy ukrán régióból.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonban többször is elutasította az ideiglenes tűzszünetre vonatkozó javaslatot, amelyet szerinte Oroszország a haderők átcsoportosítására és újbóli felfegyverzésre használna fel.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »