Horvátországban találhatóak Európa legtisztább természetes fürdővizei

Horvátországban találhatóak Európa legtisztább természetes fürdővizei

Horvátország rendelkezik Európa legtisztább természetes fürdővizeivel az Európai Bizottság (EB) és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) idei vizsgálata szerint.

Az EEA az Európai Bizottsággal együttműködve minden évben megvizsgálja az EU-n belüli fürdővizek minőségét, hogy felmérje, fennáll-e a veszélye annak, hogy a fürdőzők vírusoktól vagy baktériumoktól megbetegedhetnek. A jelentés 22 081 helyszínre terjed ki az EU-ban, valamint Svájcban és Albániában.

A vizsgálat során Horvátországban a part menti vizek 99,1 százalékát minősítették kiválónak, ami a 894 fürdőhelyből 886-ra vonatkozik. Szinte mindenütt megtalálhatók a Kék Zászló minősítésű strandok, amelyek garantálják a kiváló vízminőséget és a környezettudatos strandkezelést. A Kék Zászló minősítés olyan kritériumok alapján kerül kiosztásra, mint a víz tisztasága, a biztonság, a szolgáltatások és a környezetvédelem.

Hírdetés

Horvátország szárazföldi partvonala 1778 kilométer hosszú, a szigeteké további 4057 kilométer Isztriától Dalmáciáig. A horvát tengerpart 1244 szigetből, kisszigetből és zátonyból áll, sajátosságuk, hogy számtalan öblöt, kisöblöt, strandot, barlangot, sziklát, szakadékot rejtenek.

A tengerparti kiváló vízminőség hozzájárul a régió turisztikai vonzerejéhez – hangsúlyozza közleményében a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »