Gyűjtés Vágsellyén a templomi orgona javítására

Gyűjtés Vágsellyén a templomi orgona javítására

Gyűjtés Vágsellyén a templomi orgona javítására Száz Ildikó2023. 01. 12., cs – 14:12 Vágsellye |

„Hirdetjük a kedves híveknek, hogy az egyházközség gazdasági tanácsával történt megegyezés alapján, és az érseki hivatal engedélyezésével, havonta egyszer, mindig a hónap 15. napját követő vasárnapon, célirányos gyűjtést tartunk orgonánk generális javítására. A javítás az eddigi árajánlatok alapján mintegy 80 ezer euróba kerülne” – olvasható a híveknek címzett templomi hirdetésben.

Hírdetés

Vágsellyén az Antiochiai Szent Margit római katolikus templom 1828-ban épült klasszicista stílusban egy korábbi, legkésőbb 16. századbeli templom helyén. A templom csaknem százéves orgonája már jó ideje javításra szorulna. A még 1929-ben épített orgona tisztítása, javítása, hangolása hosszú ideig tarthat, ám ennél is nagyobb gondot okoz a mintegy 80 ezer euró összegyűjtése a javítási költségekre. Eddig 3836 euróval járultak hozzá a lakosok a tavaly november 20-án megkezdett gyűjtés során.

„Akinek jobban megfelel, továbbra is aktív az egyházközségünk azon számlaszáma, amelyre eddig a közösségi helyiségünkre lehetett adakozni, és amely számlaszám megtalálható a faliújságon. Minden adományt köszönünk szépen!” – áll a híveknek címzett értesítésben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »