Gyöngyösi Márton: Magyarázat a magyar valóságról liberális barátainknak

Gyöngyösi Márton: Magyarázat a magyar valóságról liberális barátainknak

Vannak politikusok, akiket az emberek mindennapi problémái foglalkoztatnak jobban, és vannak olyanok, akik inkább nagy eszméken szeretnek gondolkodni, néha kissé elszakadva a való élettől. Nincs ezzel semmi gond, szükség van gyakorlati és elméleti emberekre is. Régóta tudjuk, hogy liberális barátaink között igen sokan tartoznak az utóbbi kategóriába. Minket ez alapvetően nem zavar, azonban vannak helyzetek, amikor nem árt, ha kissé mindenki leszáll a való élet talajára, és elvont gondolatok helyett az emberek problémáival kezd el foglalkozni – kezdi Facebook posztját Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke.

Úgy látja, a migránsmunkások ügye éppen egy ilyen helyzet. A konzervatív párt EP-képviselője érthetetlennek tartja, hogy amikor azt mondják, hogy nem szeretnék, ha az elvándorló magyar munkaerőt ázsiaiakkal pótolnák, akkor a balliberális oldalon egyesek rasszizmust és gyűlöletkeltést kiáltanak.

Íme Gyöngyösi Márton rövid és szájbarágós magyarázat a magyar valóságot illetően:

"Mi a problémánk az ázsiai migránsmunkásokkal? – a személyükkel semmi. Ők is emberek, akik egy távoli országban nem találnak megfelelő munkát, ezért idejönnek Magyarországra dolgozni.

Hírdetés

Akkor miért kell ez ellen tiltakozni? – Azért, mert ez a rendszer rossz, igazságtalan és veszélyes. Magyarországon a magyar emberek számára kellene minőségi munkahelyeket teremteni, nem pedig elűzni őket, és a helyükre olcsón dolgozó ázsiai munkásokat hozni, akik leszorítják a magyar munkabéreket.

Ha nincs bajunk az ázsiai migránsmunkások személyével, akkor hol a veszély? – Rögtön azokban a szennyező kínai akkumulátorgyárakban, ahol dolgoztatják őket. Másrészt pedig abban, hogy Orbánék valójában lakosságcserét hajtanak végre Magyarországon. A magyarok elmennek, az ázsiaiak meg bejönnek. A magyar kultúrára, a magyar nemzetre nézve az, hogy megérkezik félmillió ember, igenis veszélyes.

Akkor most semmilyen külföldi ne jöhessen Magyarországra? – Ilyet senki sem mondott. Mindenki örül neki, ha valahová magasan képzett, nagy értéket termelő emberek érkeznek. Magyarországra azonban nem ők jönnek, hanem egyszerű, kétkezi munkások, akiket biorobotokként dolgoztatnak embertelen körülmények között, olcsó pénzért.

Összeugrasztjuk a magyarokat a külföldiekkel? – Nem, szó sincs róla. Inkább attól tartunk, hogy már nem nagyon van kit, mert a magyar fiatalok tömegesen hagyják el az országot, és költöznek azokba az országokba, ahol Orbánékkal ellentétben a magasan képzett, nyelveket beszélő, nagy értéket termelő embereket várják, nem pedig az olcsón kizsákmányolható betanított munkásokat.

Remélem, ezzel a kis összefoglalóval minden liberális barátunkat sikerült megnyugtatni, és a kérdéseikre választ adni" – zárta sorait a Jobbik elnöke.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. MTI-Koszticsák Szilárd)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »