Gyimesi: Ha nem állna Orbán kerítése, sokkal több menekült érkezne

Gyimesi: Ha nem állna Orbán kerítése, sokkal több menekült érkezne

Azok, akik kritizálták a magyar–szerb határon lévő kerítést, most keményebb intézkedéseket követelnek – jelentette ki Gyimesi György (OĽaNO) a közmédia szombati vitaműsorában.

Gyimesi hozzátette, ha nem állna az Orbán Viktor kormánya által felhúzott kerítés, sokkal több illegális úton határátlépést elkövető bevándorló érkezett volna Szlovákiába.

A parlamenti képviselő elmondása alapján a jelenlegi migrációs válság nem Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter problémája, ezért nem vonható felelősségre.

Hírdetés

Gyimesi emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió nem teljesítette ígéreteit, melyek szerint szorosabban együttműködik Törökországgal és EU-n kívüli hotspotokat hoz létre.

A képviselő vitapartnere, a parlament védelmi és biztonsági bizottságának elnöke, Juraj Krúpa (SaS) elmondta, már a cseh határon sem tudunk megbirkózni a kialakult helyzettel.

Krúpa bírálta Roman Mikulec belügyminisztert a migrációs krízisre adott késedelmes reakciója miatt, egyúttal közölte, mindenképpen a menesztése mellett szavazna.

(rtvs)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »