Gyimesi felmosta a padlót a KDH elnökével. Majerský képtelen volt megindokolni, miért támogatják a szivárványos Korčokot

Gyimesi felmosta a padlót a KDH elnökével. Majerský képtelen volt megindokolni, miért támogatják a szivárványos Korčokot

Nyitókép: SITA

Az államfőválasztás második fordulója előtt sorra kerülnek elő a megosztó témák. Ilyen többek között a család védelme, a művi terhességmegszakításhoz való viszonyulás, vagy épp az azonos neműek jogai.

A Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) eddig viszonylag világos, jobboldali, konzervatív, keresztény álláspontot képviselt a szlovák politikában. Hasonlóan ahhoz, mint amit az egykori MKP is képviselt. Azaz, védte az életet a fogantatástól kezdődően, támogatta a családokat, ellenezte a melegjogok ésszerűtlen kiterjesztését az élet minden területére.

Az államfőválasztás kapcsán azonban a Milan Majerský vezette KDH furcsa mód mégis szivárványos fordulatot vett. Beállt Ivan Korčok mögé, amivel saját választóinak és elvhű politizálást valló társainak a rosszallását is kiválthatta.

Erre az álszentségre, kétszinűségre mutatt rá Gyimesi György, a Magyar Szövetség alelnöke legutóbbi bejegyzésében közösségi oldalán. Hogy érzékeny területre tapintott rá, bizonyítja a szlovák pártelnök, a KDH vezetőjének, Milan Majerskýnek az ideges reakciója is. Amivel csak rontott a helyzetén, ugyanis Gyimesi György viszontválaszában nemes egyszerűséggel felmosta vele a padlót. Nézzük, az érvek ütköztetését a két politikus között:

Gyimesi bejegyzésében, melyre a szlovák politikus reagált, azt nehezményezte, hogy miközben a KDH saját eddigi keresztény DNS-ét meghazudtolva beállt a liberális, progresszív érdékrendet valló Ivan Korčok mögé, az sajátos módon köszönte meg a támogatást.

Húsvét alatt ugyanis Korčok a szélsőségesen liberális nézeteket valló evangélikus papnővel, Anna Polckovával találkozott. Gyimesi egyben rámutatott arra is, kit tisztelhetünk Polckovában. A pap ugyanis a melegfelvonulások rendszeres résztvevője, korábban a Pride egyik felszólalójaként egyenesen úgy nyilatkozott, hogy „Jézus ma akár melegként is jöhetnek közénk”. Továbbá, támogatja az abortuszt, illetve saját templomában szervezett LGBTI konferenciát.

Hírdetés

Gyimesi a szemére vetette Majerskýnak, hogy Korčok támogatásával ezeket  a nézeteket is támogatják. Majerský válaszában azzal védekezett, hogy Peter Pellegrini megszavazta a parlamentben a melegek élettársi kapcsolatának lehetőségét, kormánya pedig anyagilag is támogatta a melegfelvonulásokat. Így Gyimesi Pellegrini támogatásával közvetve maga is támogatja mindezt.

Gyimesi reakcióban határozottan elutasította Majerský állításait. Úgy fogalmazott, hogy az államfőválasztással a jövőről szavazunk. Korčok pedig az abortusz liberalizációját, a gender jogok bevezetését és a melegjogok kiterjesztését jelenti.

” Talán elég lenne elolvasni a Bibliát. Abban megtalálja a válaszokat arra, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk. És kérem, térjen észhez, mert a kereszténység szétveréstt, ami több országban már elkezdődött, ön most saját viselkedésével nálunk is segíti. Majerský úr, tudja, én a zakóm gallérján egy kilenc hetes csecsemő láblenyomatát hordom, mert vallom, hogy az élethez való jog a legszentebb.”

Sokatmondó az is, ahogy az olvasók emotikonjaikkal a két politikus érvelését díjazták, értékelték. Majerský mindenesetre Gyimesi válaszát követően inkább elhallgatott.

Számodra ki volt a meggyőzőbb?

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »