Gól nélküli döntetlen Podgoricában (Labdarúgás, Eb-selejtező)

Gól nélküli döntetlen Podgoricában (Labdarúgás, Eb-selejtező)

A magyar válogatott szombaton döntetlent játszott Montenegró vendégeként az Európa-bajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a pontosztozkodással – jobb gólkülönbségének köszönhetően – megőrizte második helyét a csoportban. A magyar együttes négy találkozó után is nyeretlen Montenegró ellen, viszont idegenben a harmadik meccsen először nem kapott ki.

A vendégek indiszponáltan kezdtek, amit a sok eladott labda jelzett, éppen egy ilyen után Marko Janković veszélyesen ívelt középre, Nagy Ádám pedig szinte a saját kapujába fejelt, a labda a keresztlécre pattant. Nem sokkal később Szalai Attila fejesével a magyar együttes is veszélyeztetett, viszont a hazai csapat továbbra is harcosabbnak tűnt: Vukan Savićević távoli lehetőségénél Dibusz Dénes bravúrral szögletre mentett. Stabilizálta játékát Marco Rossi legénysége, nem forgott veszélyben a kapu egy kivételtől eltekintve, amikor Stevan Jovetić pontatlan volt, a szünet előtt pedig ismét izgalmas pillanatokat okozott, azonban szabadrúgását Dibusz védte.

Hírdetés

A térfélcserét követően is többet volt a labda a magyar alakulatnál, de hiába sikerült szűk területen jól passzolgatni, a támadó harmadban a kulcsfontosságú átadások már nem voltak pontosak. A játékrész közepén többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, a házigazdák ebben a periódusban a biztonságot tartották szem előtt, a magyarok játékából pedig hiányzott a kreativitás. A hajrában sem változott a játék képe, próbálkoztak a csapatok, ám átjátszani egyiknek sem sikerült az ellenfél védelmét, így a második félidőben nem akadt veszélyes helyzet.

Eredmények, csoporkör, 3. forduló: * G-csoport: Montenegró–Magyaroszág 0–0, Litvánia–Bulgária 1–1 (gólszerzők: Girdvainis 15., illetve Petkov 27.) * I-csoport: Koszovó–Románia 0–0, Fehéroroszország–Izrael 1–2 (gsz.: Ebong 16., illetve Weissman 85. – tizenegyesből, Gloukh 90+2.), Andorra–Svájc 1–2 (gsz.: Vieira 67., illetve Freuler 7., Amdouni 32.).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »