Az államfő gratulált a Štúr Tolla újságírói verseny nyerteseinek

Az államfő gratulált a Štúr Tolla újságírói verseny nyerteseinek

Az államfő gratulált a Štúr Tolla újságírói verseny nyerteseinek Mészáros Richárd2024. 05. 07., k – 19:26

Zuzana Čaputová államfő kedden gratulált a Štúr Tolla újságírói verseny nyerteseinek. Erről a közösségi oldalán tájékoztatott. Rámutatott: az újságírói hivatás elsősorban a nyilvánosság szolgálatát jelenti.

Hírdetés

„Lelkesítő volt látni a fiatalokat, akik nemcsak egy olyan szép alkotótevékenységet folytatnak, mint amilyen az írás, de az is összeköti őket, hogy mindannyian valamilyen, a társadalom számára hasznos dologgal akarnak foglalkozni” – közölte. Egyúttal megállapította: demokrácia nélkül nincs szabad sajtó, és a demokrácia sem működhet szabad sajtó nélkül. Az újságírói munka szerinte ahhoz járul hozzá, hogy Szlovákia szabad és demokratikus állam maradjon.

Hangsúlyozta a szervezők igyekezetét, akik ott voltak a verseny elindításánál, és az idősebb újságírók hajlandóságát arra, hogy készséggel átadják ismereteiket és tapasztalataikat.

A fiatal újságíróknak sok energiát és sikert kívánt. „Örülni fogok, ha a jövőben a kezembe kerülnek a cikkeik és riportjaik, és eszembe jut, hogy ismerem a szerzőiket, és személyesen találkoztam velük” – tette hozzá.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »