Giorgia Meloni szerint az EU az energiaválság helyett a rovarevéssel foglalkozik

Giorgia Meloni szerint az EU az energiaválság helyett a rovarevéssel foglalkozik

Kormányprogramot vázolt a felmérésekben legesélyesebb miniszterelnök-jelöltként szereplő Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, aki az Európai Uniót nevezte az energiaválság felelősének az umbriai Perugiában mondott kampánybeszédében csütörtök este. 

Giorgia Meloni úgy vélte, Olaszország azért került a jelenlegi energetikai válságba, mert évtizedeken át elhanyagolta a beszerzést, másrészt az Európai Unió ahelyett, hogy stratégiai lépésekről döntött volna az annyira jelentős kérdésekben mint az energiapolitika, inkább arról hozott direktívákat, miként tudunk rovarokat főzni.

A szeptember 25-i parlamenti választások előtti kampánykörútja újabb állomásán Giorgia Meloni mindenekelőtt az ugrásszerűen emelkedő energiaárakról beszélt. Az ügyvivő Draghi-kormány csütörtökön ismertette válságtervezetét, amely szerint a fűtési szezon kezdetét novemberre halaszthatnák, ahol azt az időjárás lehetővé teszi. A takarékossági program bevezetése azonban már a következő kormány feladata lesz.

A hónap első napján közölt felmérések szerint a kormányzásra a jobboldali Olasz Testvérek elnöke a legesélyesebb.

Giorgia Meloni az umbriai tartomány székvárosában, Perugiában mondott beszédében kijelentette, az Olasz Testvérek készen áll a kormányzásra.

Én is készen állok, nem fogok csodákat tenni, de hűséggel, igazsággal (fogok kormányozni), az igazat mondva az olaszoknak”

– jelentette ki. Megjegyezte, hogy aggasztja a felmérésekben az Olasz Testvérek iránt tapasztalt túlzott lelkesedés, mivel a háború megnyeréséhez szereti megvívni a csatákat. Az igazi hatalmat a mozgásba lendülő nép képviseli. Hangsúlyozta, hogy miközben őt a hazaszeretet vezérli, a baloldal rossz képet fest az országról a külföldi sajtóban. Giorgia Meloni a PD-főtitkár Enrico Lettára utalt, aki a CNN amerikai hírtelevízióban a jobboldal esetleges győzelme negatív következményeiről beszélt.

Hírdetés

A baloldal kulturális hegemóniát vall magáénak, miközben valójában hatalmi hegemóniára törekszik (…) furcsa felfogása van a demokráciáról, amely szerint a demokrácia csak akkor szép, ha ők nyernek (…) csak akkor mész előre, ha baloldali vagy”

– hangoztatta Giorgia Meloni.

Giorgia Meloni kifejtette, hogy a baloldal a migránsokról hazugságokat terjesztett a menekülteket az illegális bevándorlókkal keverve,

pedig teljesen másról van szó, de Olaszországban mindenkit menekültként tüntettek fel.”

Beszélt a népességcsökkenésről is, hangoztatva, hogy Olaszországban nem demográfiai tél, hanem jégkorszak köszöntött be.

Az utóbbi évben kevesebb mint 400 ezer gyerek született (…) így nem lehet előre menni, a jóléti rendszer nem lesz működőképes”

– mondta Giorgia Meloni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »