Fucsovics Márton nem bírt Milos Raoniccsal

Fucsovics Márton nem bírt Milos Raoniccsal

Nincs már magyar az Australian Openen. A két ötszettes győztes mérkőzés után négy szettre futotta Fucsovics Márton erejéből.

Négy játszmában vereséget szenvedett Fucsovics Márton a 14. kiemelt kanadai Milos Raoniccsal szemben az Australian Open harmadik fordulójában.

Az első szettet rövidítésben nyerte Raonic, aztán a magyar teniszező 7:5-tel fordított, de a kanadai két 6:2-vel lezárta a mérkőzést: 6:7 (7–2), 7:5, 6:2, 6:2 lett a vége.

A magyar Davis Kupa-válogatott vezére hétfőn az ausztrál Marc Polmanst, szerdán pedig a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinkát búcsúztatta egyaránt ötszettes csatában, a két találkozón összesen 8 óra 12 percet töltött a pályán. A világranglistán 15. kanadai szervakirály – aki 2016-os wimbledoni döntője után harmadik is volt – előzőleg az argentin Federico Coria és a francia Corentin Moutet ellen összesen egy szettet vesztett, így kipihentebben várhatta a meccset.

A harmincéves ellenfél mindkét eddigi találkozójukat megnyerte, ezeket Stuttgartban vívták füvön, 2018-ban és 2019-ben.

Kettejük pályafutásáról sokat elárul, hogy míg Fucsovics eddig 3,5 millió dollárt keresett pénzdíjakból, Raonic már csaknem 20 milliónál tart.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,

Hírdetés

onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Az 1573 Arenában rendezett harmadik meccs kellemes 23 fokban és meglepően gyér közönség előtt kezdődött, a rangsorban 55. Fucsovicsot ugyanakkor mintegy húszfős, zászlókkal, parókákkal és sálakkal felszerelt magyar szurkolótábor köszöntötte hangos „hajrá, Magyarország!” skandálással. Raonic stílszerűen egy 210 kilométer/órás ásszal nyitott, majd stabil adogatójátékok következtek mindkét oldalon. Először a nyíregyházi teniszezőnek kellett bréklabdákat hárítania 3:4-nél, majd a játszmát lezáró rövidítésben a kanadai 5-0-ra elhúzott, és onnan már behúzta az 56 perces szettet.

A folytatásban maradt a szervacsata, hosszabb labdamenetek elvétve akadtak, és végre összejött a várva várt brék (2:0),

Raonic az idei tornán először vesztette el a szerváját.

Csakhogy a 196 centis rivális nagyszerűen irányított bombaerős tenyeresével, és rögtön visszazárkózott. Már úgy tűnt, hogy jön az újabb tie-break, amikor az egyre magabiztosabb nyíregyházi teniszező fogadóként két szettlabdához jutott, és a másodikat egy fantasztikus tenyeressel az alapvonalra ütötte.

Szűk két óra elteltével a felek nekirugaszkodtak a harmadik felvonásnak, melyben a 29 éves magyar 2:2-nél elbukta a szerváját, majd 2:5-nél ápolást kért jobb combjára-csípőjére. A szett ezzel együtt csakhamar elúszott, a kanadai pedig lendületben maradt, a negyedik játszmában villámgyorsan 5:1-re meglépett, és Fucsovics – akit tavaly a szupersztár Roger Federer állított meg a melbourne-i nyolcaddöntőben – innen már csak egy gémet tudott hozni. A találkozó 3 óra 11 percig tartott.

Balázs Attila az első, Babos Tímea a második körben esett ki egyesben. Magyar párosban végül nem indult, Babos esetében a partnere, Kristina Mladenovic lépett vissza a számtól, pedig ők a címvédők. Balázsék azért nem játszottak, mert Fucsovics a Raonic elleni mérkőzése miatt lemondta a férfi párost.

Nyitókép: Jason O'Brien

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »