Franciaországban veszített a Ferencváros (Női kézilabda, Bajnokok Ligája)

Franciaországban veszített  a Ferencváros (Női kézilabda, Bajnokok Ligája)

A Ferencváros szombaton 30–25-re kikapott a francia Brest Bretagne otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A találkozót eredetileg január 16-án rendezték volna, de koronavírusos megbetegedések miatt az FTC akkor nem tudott elutazni Franciaországba.

Kisfaludy Anett mást sem hangsúlyozott a Ferencváros franciaországi vendégjátéka előtt, miszerint a védekezésnek keménynek kell lennie, csak ebben az esetben lehet eredményes a magyar bajnok. Ráadásul az FTC beállójára továbbra is fontos szerep hárult, és nemcsak védekezésben, hanem támadásban is, hiszen poszttársa, Julia Behnke térdsérülése olyannyira nem jött rendbe, hogy két és fél hónapos kezelés után végül meg kellet műteni a német légióst.

Pontosabb támadójáték és hatékonyabb védekezés jellemezte a házigazdákat a mérkőzés elején, így a 19. percben már 12–8 volt az állás, ezért Elek Gábor vezetőedző időt kért. Helene Fauske vezérletével, illetve Cléopatre Darleux védéseinek köszönhetően a folytatásban is őrizte előnyét az előző idény BL-ezüstérmese, amely a szünetben három találattal vezetett (19–16).

Hírdetés

A második félidő elején egy háromgólos sorozattal felzárkózott a magyar csapat, de ezután kétszer is másfél percig kettős emberhátrányban kellett játszania. Az első alkalommal a francia együttes ismét lendületbe került és Fauske góljaival elhúztak (27–21). A Ferencváros támadásban, védekezésben és kapusteljesítményben sem tudta felülmúlni ellenfelét, így nem volt esélye közel kerülni hozzá.

A mezőny legeredményesebb játékosa Fauske volt 13 góllal, a vendégek világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein tíz találatig jutott. A kapusok közül Darleux 19, Janurik Kinga kilenc védéssel zárt.

A hat győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel az A-csoport negyedik helyén álló FTC szombaton az orosz Rosztov-Don csapatát látja vendégül Érden, míg a 11 sikerrel a B-csoportban listavezető, ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC vasárnap a CSZKA Moszkva otthonában lép pályára.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »