Fornoson mutatkozott be a Sámuel Alapítvány és ukrán cigarettacsempészt fogtak el Záhonynál: július 6-i hírösszefoglaló

Fornoson mutatkozott be a Sámuel Alapítvány és ukrán cigarettacsempészt fogtak el Záhonynál: július 6-i hírösszefoglaló

Aki egyet is befogad… – Fornoson mutatkozott be a Sámuel Alapítvány; Ukrán cigarettacsempészt fogtak el Záhonynál; Mától automatikusan levonják a rezsitartozást a bankkártyákról; Hazájukban rettegnek a németek – végzetes lehet Angela Merkel bevándorláspolitikája; Ismét drágul a benzin és a dízel üzemanyag ára Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 6-án.

Szülővé válni Isten csodálatos ajándéka, akárcsak a gyermek, aki által szülővé válhatunk. Sajnos nem mindenki tudja vagy akarja megbecsülni ezt az ajándékot. Így aztán elhagyott gyermekek sokasága kényszerül állami gondozásra. És vannak házaspárok, akik meg hiába várják a gyermekáldást, az csak nem érkezik. Milyen jó lenne, ha ezek a gyerekek és ezek a házaspárok egymásra találnának! Ebben is segít a húsz évvel ezelőtt a Beregszászi Református Egyházközség égisze alatt létrehozott Sámuel Alapítvány, amelyik megalakulása óta azt a célt tűzte maga elé, hogy segítse az elhagyott gyermekek családba kerülését.

Csempészettel és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsít egy Záhony közelében elfogott ukrán férfit az ügyészség.  Azt írták: az ukrán férfi július 2-án belépésre jelentkezett a záhonyi határátkelőhelyen, ám a pénzügyőrök ukrán eredetű, adójegy nélküli cigarettát találtak az autójában elrejtve. Amikor a férfi ezt észrevette, beült az autójába és kitolatott a vizsgálati helyről.

Hírdetés

Július 6-tól, azaz mától automatikusan levonják a rezsitartozás és bírságok összegét az adósok bankszámlájáról. A pénz levonása a bankszámláról az Ukrán Állami Végrehajtói Szolgálat vagy magánvégrehajtók követelésére történik. Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) még 2021 februárjában kötelezte a bankokat, hogy a végrehajtók követelésére adják ki az adósok számláinak adatait és a rajtuk lévő pénzeszközökre vonatkozó információt.

Végzetes lehet Németország számára Angela Merkel bevándorláspolitikája – állítja az ország volt hírszerzője. Elemzők szerint a hibás döntések eredménye, hogy várhatóan 2040-re a nagyvárosokban valószínűleg a lakosság 70 százaléka migráns háttérrel fog rendelkezni. A kitoloncolás felgyorsításának a témája többnyire akkor kerül szóba Németországban, amikor bűncselekmény, gyilkosság történik, és így van ez most is, hiszen a közelmúltban egy szomáliai migráns három nőt ölt meg az utcán, és többeket súlyosan megsebesített.

Ukrajnában a WOG, az OKKO és a Shell benzinkutakon a benzin literenkénti ára 0,8-1 hrivnyával nőtt. A hétvégén az ukrán hálózatüzemeltetők 0,1-1 hrivnyával emelték a benzin és a dízel üzemanyag literenkénti árát. Korábban az árak már 50 kopijkával emelkedtek. A regionális kiskereskedők körében az árak 2-6 kopijkával emelkedtek a RUR, a Neftek és a Parallel töltőállomásokon.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »