Fontos ígéreteket tett Lázár János

Fontos ígéreteket tett Lázár János

Tisztességes anyagi megbecsülést ígért a MÁV és a Volán dolgozóinak az építésügyi és közlekedési miniszter, és arról beszélt, véget vet az autósok üldözésének.

December 1-je óta vagyok közlekedési miniszter, nekem már nemcsak az a dolgom, hogy megépítsem, hanem az is, hogy kitaláljam, milyen legyen Magyarország közlekedése. S ebben számomra a vidékfejlesztés a legfontosabb célkitűzés – mondta Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter a vaol.hu-nak, amikor Vas vármegyébe látogatott. Beszélt arról, hogy tizenkét év alatt 283 milliárdot költöttek Vasban útépítésre, de vannak adósságok, több projektet felfüggesztettek, viszont ezek „nem lettek elfelejve”.

A miniszter kijelentette, hogy elrendelte az útépítések megtervezését, hogy amint „újra pénzbőség lesz, képesek legyünk azokat megépíteni”. Beszélt arról is, hogy fontosnak tartja a járási székhelyek megközelíthetőségét, hogy sehol se kelljen félóránál többet utazni a szolgáltatásért, egy nap ne kelljen egy óránál többet ingázni. Ehhez szükség van arra is, hogy a különböző járműtípusok elérhetőek legyenek.

A MÁV-Volán csoport alkalmazottainak azt ígérte, hogy a munkatársakat sokkal jobban meg kell becsülni. „Ez egy óriási kihívás, és be kell lássuk, hogy az infrastruktúra és az eszközök hagynak maguk után kívánnivalót. Rosszak a vasútvonalaink, sokszor az autóbuszok, a vasúti közlekedési eszközök. A programom az, hogy ezt próbálom olcsóvá tenni, s vannak más javaslataim is a kormány asztalán. Fontos célkitűzésem, hogy az az 57 ezer ember, aki naponta ezt a rossz infrastruktúrát működteti és ellátja az utazóközönséget, anyagilag és társadalmilag legyen megbecsülve.

Korkedvezményes nyugdíjat nem, de tisztességes anyagi megbecsülést ígérek”

– mondta Lázár János.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Az infrastruktúra javítása érdekében két programot tervez elindítani. „Egyrészt pályakorszerűsítést: 8500 kilométernyi vasútvonal van Magyarországon, ebből 4500 kilométer sebességkorlátozott, ami azt jelenti, hogy a magyar vasúthálózat 50 százalékán késnek a vonatok. Egy nap 200 órányi késés jön össze, ez nyilvánvalóan nem tartható, ettől a vasút nem lesz versenyképes. Javítani kell a pályát és folyamatosan korszerűsíteni kell a járműveket” – mondta. Hozzátette, a Volánnál is járműbeszerzésekre készülnek, a hagyományos üzemanyaggal működő járművek helyett környezetbarát buszokat vennének.

„Szeretnék egy autósbarát politikát Magyarországon.

Az autósok üldözésének szeretnék véget vetni,

hiszen nagyon sok ember Vas megyében is rákényszerül, hogy autóval közlekedjen, de szeretném, ha a MÁV és a Volán szolgáltatásai is jobbak lennének. A jobb alatt azt értem, ha nem tudjuk rövidtávon a minőséget javítani, akkor olcsóbb legyen” – jelentette ki a miniszter.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »