Foci-Eb: Nehéz meccsel nyitnak a favorit franciák

Foci-Eb: Nehéz meccsel nyitnak a favorit franciák

Foci-Eb: Nehéz meccsel nyitnak a favorit franciák Mészáros Richárd2024. 06. 16., v – 11:29

A torna egyik nagy esélyesének tartott francia válogatott az utóbbi időben egészen kiválóan teljesítő Ausztria ellen kezdi meg szereplését hétfőn este a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Didier Deschamps együttese a 2018-as világbajnokságot megnyerte, alig másfél éve pedig ezüstéremmel zárta a katari vb-t, a kettő között, a 2021-es – részben magyar rendezésű – kontinensviadalon viszont leszerepelt és már a nyolcaddöntőben búcsúzott. A franciáknak már csak a legutóbbi kínos produkció miatt is fontos lenne, hogy hírnevükhöz és tudásukhoz méltó módon teljesítsenek az Európa-bajnokságon, és a sikeres szerepléshez remek alapot adhatna Ausztria legyőzése.

A papírforma szerint erre minden esélye megvan a franciáknak, ugyanakkor az osztrákok ellen egyáltalán nem mehetnek biztosra. Az ellenfél ugyanis Ralf Ragnick irányításával tekintélyt parancsolóan játszik már hosszú ideje, amit jól mutat, hogy legutóbbi 16 mérkőzéséből mindössze egyet veszített el.

„Nem sorsdöntő mérkőzés vár ránk, mégis nagyon fontos meccs lesz a számunkra” – mondta Olivier Giroud, a francia válogatott tapasztalt csatára. – „Az első találkozó megnyerésével kiváló pozícióba lehet kerülni, ami után nyugodtabban lehet játszani a másik két csoportmérkőzésen. Egy vereséggel ugyanakkor nehéz helyzetben találhatnánk magunkat, ami után győzelmi kényszerbe kerülnénk a folytatásra.” 

Hírdetés

Giroud csapattársa, Marcus Thuram a riválist méltatta és jelezte, hogy tisztában vannak ellenfelük erősségeivel.

„Tudjuk, milyen stílusban futballoznak és azt is, hogy nagyon jó csapatuk van. Tisztában vagyunk vele, hogy agresszívan letámadnak és ezt kell átjátszanunk” – mondta a támadó.

Az osztrákok védője, Philipp Lienhart azt emelte ki, hogy Franciaországnak kiváló játékosai vannak, de nem ijednek meg tőlük.

„Tökéletesen kell koncentrálnunk, mert a futballistáik nagyszerűek, de az biztos, hogy nem leszünk bátortalanok” – jelentette ki Lienhart.

A Franciaország–Ausztria találkozót hétfőn 21 órától rendezik Düsseldorfban. Az Eb egyik legnehezebb csoportjának másik első fordulós meccsét vasárnap (ma) 15 órától Hamburgban vívja Lengyelország és Hollandia.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »