Finomat hoztak, díjat vittek

Finomat hoztak, díjat vittek

Az I. Háromszéki Szalonna Feszt versenyébe nem sokan neveztek be – tizenegy őstermelő és három cég termékét kellett zsűrizni –, de a szervezők úgy vélik, kezdetnek ennyi éppen elég, hiszen aki kilátogatott, az minden bizonnyal jó hírét viszi az eseménynek, s jövőre már hatványozottan többen küldik el a hagyományos módszerekkel készített finomságokat.

A zsűri tiszteletbeli elnöke Sabin Gherman újságíró, közéleti személyiség volt, elnöke Könczei Csaba képviselő, tagjai a Szabadtűzi Lovagrend köreiből kerültek ki. A versenyzők zöme Sepsiszentgyörgyről és közvetlen környékéről érkezett, ám akadt olyan is, aki Felső-Háromszékről vagy éppen Hargita megyéből utazott a megmérettetésre.

Hírdetés

Székely Csaba pohárnok úgy nyilatkozott: egy igazán gyenge szalonnától eltekintve a legtöbb finom volt, sőt, akadt néhány kiemelkedően jó is, amelyet élmény volt kóstolni. „Egytől tízig pontoztuk, s főleg azt néztük, ízvilága mennyire tetszik. A felhozatal nem volt gazdag, de egyáltalán nem volt egyértelmű, kié lesz az első hely, mert többen is esélyesek voltak rá” – mondotta.

A legjobb szalonna díját a parajdi Fecső Attila kapta, akit Bardocz Attila (Kézdialmás) és Gazdag Balázs (Sepsiszentgyörgy) követett. A legjobb kolbászt Kiss György (Sepsikőröspatak) nevezte a Szalonna Fesztre, a második Boér Attila (Sepsiszentgyörgy), a harmadik Mátyás Gábor (Kézdialmás) lett. Az egyéb füstölt termékek kategóriájában Stekbauer Huba (Kökös), Bartók Attila (Kézdicsomortán) és Tapuc Lóránt (Csíkszereda) szakértelmét ismerték el. A cégek kolbászai közül a Bo-cov Kft. által készített, majd Bálint László csíkdánfalvi magánvállalkozó és a Dio-pan Kft. terméke került a képzeletbeli dobogóra.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »