Fico szerint Szlovákia polgárai megérdemelnek egy olyan államfőt, aki szuverén módon és magabiztosan fogja képviselni az országot

Fico szerint Szlovákia polgárai megérdemelnek egy olyan államfőt, aki szuverén módon és magabiztosan fogja képviselni az országot

Támogatásukról biztosították Peter Pellegrinit az államfőválasztás második fordulójában a koalíciós partnerei – erről a három kormánypárt elnöke, Robert Fico (Smer-SD), Andrej Danko (SNS) és a Hlas-SD elnöke számolt be közös szerdai sajtótájékoztatóján.

Fico szerint Szlovákia polgárai megérdemelnek egy olyan államfőt, aki szuverén módon és magabiztosan fogja képviselni az országot, harcolni fog a nemzetállami érdekekért és védeni fogja az ország alkotmányban megszabott jellegét, vagyis egy szuverén, szociális jogállamot.

Pellegrinivel közösen felszólították az embereket, hogy menjenek el szavazni. Danko bízik benne, hogy Pellegrininek szombaton sikerül legyőznie a gonoszt, amelyet Ivan Korčok képvisel.

A kormánypártoknak meggyőződése, hogy az elnökválasztás hatással van a szlovák belpolitikára és a külpolitika irányvonalára, Korčok pedig megválasztása esetén amatőr módon beavatkozna a parlamenti választás eredménye alapján kialakult helyzetbe.

A három párt emellett leszögezte, hogy függetlenül az elnökválasztás eredményétől készek megőrizni az ország stabilitását és a kormányzás folytonosságát.

Hírdetés

„A Smer-SD-t, a Hlas-SD-t és az SNS-t függetlenül az elnökválasztás eredményétől továbbra is köti a koalíciós szerződés, és leszögezik, hogy teljes mértékben elszántak a kormánykoalíció stabilitásának fenntartása és a kormányzás folytatása ügyében” – mondta Fico.

Pellegrini megköszönte a bizalmat és a támogatást. „Ez a támogatás egyúttal kötelez is, hogy teljesítsem az elképzeléseimet és megfeleljek azoknak a feltételeknek, amelyek a közös nyilatkozatunkban is szerepelnek” – tette hozzá.

Azt is kihangsúlyozta, államfőként mindig Szlovákia és a polgárai érdekeit fogja képviselni, és a békére fog törekedni. Megerősítette, hogy a Hlas-SD akkor is a koalíció stabil része marad, ha őt megválasztják államfőnek.

Peter Kotlár, az SNS képviselője is támogatásáról biztosította Pellegrinit. Szerinte a békét, a szuverenitást és az egyensúlyt kell biztosítania. „Aki Korčokra szavaz, az vérrel kevert sarat dagaszt. Nem lesz kivizsgálva a COVID, a járványszerződés, nem lesz egyensúly, nem lesz nyugalom. Nyugalom úgysem lesz, de legalább lesz remény a jobb életre” – mondta. Kotlár lustának, értetlennek és felelőtlennek nevezte azokat, akik nem mennek el szavazni.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »