Fico hivatalos látogatásra utazott Azerbajdzsánba

Fico hivatalos látogatásra utazott Azerbajdzsánba

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök hétfőn hivatalos látogatásra utazott Azerbajdzsánba. Május 7-én, kedden Bakuban találkozik Ilham Alijevvel, az ország elnökével, akivel a kétoldalú kapcsolatok elmélyítéséről tárgyal, különös tekintettel a gazdasági együttműködésre.

„A találkozó témája lesz az azerbajdzsáni gáz Szlovákiába történő importálásának lehetősége is. A szlovák miniszterelnök és Azerbajdzsán elnöke nyilatkozatot ír alá a Szlovák Köztársaság és Azerbajdzsán közötti stratégiai partnerségről”

– ismertette a kormányhivatal sajtóosztálya.

Hírdetés

Szintén aláírásra kerül a védelmi ipari együttműködésről szóló megállapodás Szlovákia és Azerbajdzsán védelmi miniszterei között.

A miniszterelnökkel együtt üzletemberek egy csoportja is Azerbajdzsánba utazik, akik a szlovák és azerbajdzsáni cégek együttműködéséről tárgyalnak Bakuban – tette hozzá a sajtóosztály.

A miniszterelnöknek ez az első külföldi útja az Európai Unión kívüli országba, amelynek célja a szlovák gazdaság támogatása és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése a nagy gazdasági potenciállal rendelkező országokkal. A miniszterelnökkel együtt utazik a külföldi útra Denisa Saková gazdasági miniszter (Hlas-SD), Juraj Blanár külügyminiszter és Robert Kaliňák védelmi miniszter (mindketten Smer-SD).

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »