Fico: Háborús hangulat uralkodott a párizsi uniós találkozón

Fico: Háborús hangulat uralkodott a párizsi uniós találkozón

A szlovák kormányfő az Emmanuel Macron francia államfő által szervezett hétfő esti találkozó után tette közzé álláspontját.

Robert Fico a közösségi oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott: „Párizsban háborús hangulat uralkodott. Szó sem esett a békéről, amelyet én személy szerint nagyon sajnálok”.

A kormányfő hozzátette, mivel diszkrét jellegű volt a találkozó, ezért nem árulhat el konkrétumokat az egyes résztvevők hozzászólásairól.  Azt azonban korábbi megszólalásaira utalva leszögezte:

Hírdetés

megerősíthetem, hogy vannak országok, amelyek készen állnak kiküldeni a saját katonáikat Ukrajnába, s vannak olyanok, amelyek kizárják ennek lehetőségét – ezek közé tartozik Szlovákia is. Olyan országok is vannak, amelyek szerint mérlegelni kell ezt a javaslatot”

– mondta Fico.

Fico hangsúlyozta a találkozón elismételte: „a mi kormányunk békepárti, elutasítja a háború folytatását”.  Kiemelte, „nem fogunk fegyvereket küldeni Ukrajnába, csak polgári jellegű projektekre összpontosítunk”. Aláhúzta:

a kormánykoalíción belü egyetértés van arról, hogy soha nem fogunk egyetérteni szlovák katonák kiküldésével Ukrajnába ebbe a háborúba”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »