Fico: A Smer egyértelmű döntést hozott Pellegrini támogatásáról

Fico: A Smer egyértelmű döntést hozott Pellegrini támogatásáról

A Smer-SD elnöksége egyértelmű döntést hozott Peter Pellegrini házelnök támogatásáról az államfőjelöltségben. Robert Fico kormányfő, a Smer elnöke erről az RTVS Sobotné dialógy c. műsorában beszélt szombaton.

mondta Fico Pellegriniről. Emellett értékelte nemzetközi tapasztalatait és ismerettségeit, ahogy baloldali szociális beállítottságát is.

Koalíciós partnere, Andrej Danko indulási szándékával kapcsolatban Fico konstatálta, hogy az elnökválasztásról nincs szó a koalíciós szerződésben, Pellegrini esetleges győzelme esetén az SNS-nek kell egyezségre jutnia a Hlas-szal. Elmondta, hogy ha a két párt nem tudna dűlőre jutni például az új házelnök személyéről, az nehézségeket okozhat.

Fico a Speciális Ügyészi Hivatal tervezett megszüntetésével kapcsolatban elmondta, hogy elutasítja, hogy visszalépjen, azonban nem zárta ki, hogy kisebb változtatásokat eszközöljenek a törvényjavaslatban. Arról, hogy miként lépjenek fel a parlamentben, a koalíció jövő héten fog tárgyalni. Ő azt javasolja majd, hogy nonstop tárgyaljanak.

„Ha így lesz, kész vagyok minden éjszaka egy vagy két órára odamenni, mint a kormány tagja”

Hírdetés

húzta alá.

Megismételte, hogy Zuzana Čaputová államfő parlamenti felszólalását tisztán ellenzéki felszólalásnak tartja. A kormányellenes tüntetések kapcsán konstatálta, hogy tiszteletben tartja az embereket, joguk van a tiltakozásra.

A kormányfő megerősítette, hogy szerdán találkozni fog Ungváron Denys Smyhal ukrán kormányfővel, akinek tolmácsolni kívánja, hogy Szlovákia nem fog fegyvereket adni Ukrajnának és nem támogatja a NATO-ba való belépését sem.

„Ami az Európai Unióba való belépésüket illeti, mi tiszteletben tartjuk őket, de teljesíteniük kell a feltételeket”

mondta Fico.

 teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »