Fesztivállal kezdődik az ősz Székelylengyelfalván

Rockzene, drámafoglalkozások és szimfonikus koncert is lesz a két napig tartó fesztiválon Első alkalommal lesz Őszköszöntő Fesztivál Székelylengyelfalván.

A szervező Kézenfogva Egyesület a kulturális programokra helyez nagyobb hangsúlyt, ám számos szórakoztató tevékenység is kecsegteti a fesztiválra látogatókat. A rendezvénysorozat az iskola előtti téren lesz, ahol főzőversenytől, műhelyfoglalkozásokig számos tevékenységben vehetnek részt az érdeklődők.

Az esemény szombaton 11 órától a Magyar Mise című rockoratóriummal kezdődik a helyi templomban, amelyet Sáfár Mónika Jászai-díjas érdemes művész, Sasvári Sándor Jászai-díjas színművész és Tolcsvay László Erkel-díjas zeneszerző, énekes előadásában hallgathatnak meg. A koncert során gyűjtést szerveznek a székelylengyelfalvi rászoruló családok számára.

Hírdetés

Ezt követően 12 órától, az iskolaudvaron folytatódnak az események: főzőverseny, gyerekfoglalkozások, drámajátékok, lovagoltatás, családi vetélkedők lesznek, majd a fellépések következnek. 15 órától a lengyelfalvi kórus és a tánccsoport, 16 óra körül a népzenét játszó Eredő Zenekar, 17 óra körül a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott népi játékok, 19 órától a Székely Góbék,

20.30-tól pedig a székelyudvarhelyi Friday Rehab zenekar koncertjén vehetnek részt. A vasárnap szentmisével kezdődik 11 órától, ezután a Szimfonikus Hangversenyen, Artur Kaganovskiy és Eszter Kaganovskiy (Egyesült Államok) fogja elbűvölni az összegyűlteket. 15.30- tól Zavaczki Valter szobrászművész egyéni kiállítása lesz megtekinthető, végül vasárnap 17 órától Berecz András, Kossuth-díjas énekes és mesemondó előadása zárja a fesztivált.

Pál Emil 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »