Férfi kézilabda: klubvilágbajnok a Veszprém

Férfi kézilabda: klubvilágbajnok a Veszprém

A Veszprém HC nyerte az Egyiptomban rendezett férfi kézilabda klubvilágbajnokságot, mivel hosszabbítás után 34-33-ra legyőzte az előző három alkalommaaranyérmes német SC Magdeburgot a csütörtöki döntőben.

Férfi kézilabda klubvilágbajnokság

Luka Cindric, a Veszprém (j) és Magnus Saugstrup, az SC Magdeburg játékosa a férfi kézilabda klubvilágbajnokság döntőjében játszott Veszprém HC-SC Magdeburg mérkőzésen az egyiptomi Új Közigazgatási Fővárosban 2024. október 3-án. MTI/EPA/Mohamed Hosszam

A bakonyiak a csoportkörben a brazil Taubatét 26, az egyiptomi Zamaleket hét góllal verték, a keddi elődöntőben pedig hosszabbítás után öt találattal győzték le a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelonát.

Az idei volt a 17. klubvilágbajnokság, a Veszprém másodszor vett részt a tornán, 2015-ben is dobogós volt, akkor ezüstérmet szerzett.

A német bajnok 3-0-s, majd 7-5-ös hátrányt követően is egyenlített, a 18. percben pedig először vezetett a fináléban. Gyorsan és egyre pontosabban kézilabdázott a Magdeburg, és bár a bakonyiak alkalmazkodtak ellenfelük tempójához, többet hibáztak, ezért a 21. percben Xavier Pascual Fuertes vezetőedző időt kért.

A Veszprém 12 perc alatt csak egyszer talált a hálóba – mert támadójátéka és védekezése sem volt kellően hatékony -, eközben 11-8-as hátrányba került. Ezt követően némileg visszavett a rohanásból és egyenlített, a szünetben pedig 14-13-as hátrányban volt a magyar bajnoki címvédő.

A második félidő elején a Veszprém 7-1-es sorozatot produkált és 8-7 után ismét átvette a vezetést, sőt a 42. percben már négy gól volt az előnye. Továbbra is az volt a bakonyiak „titka”, hogy nem erőltették a gyors játékot, türelmesebbek voltak, így kevesebbett hibáztak. A játék addigi képe alapján némileg váratlanul újra megtorpantak a veszprémiek, sorozatban három gólt kaptak, ezért Pascual ismét időt kért. Együttese 28-26-ra vezetett, de a rendes játékidő utolsó két és fél percében nem talált be, egyenlített a címvédő, ezért hosszabbítás következett.

Hírdetés

A ráadás első félidjében 18-17-es állást követően ismét a német bajnok került előnybe, de a bakonyiak gyorsan fordítottak, Rodrigo Corrales bravúros védéseinek is köszönhetően őrizték előnyüket, és bár a Magdeburgnak az utolsó percben több lehetősége is volt, hogy ismét egyenlítsen, nagy izgalmak közepette a magyar bajnok szerezte meg a trófeát.

Veszprémi oldalon Rodrigo Corrales 14, a német csapatban Sergey Hernández Ferrer hét, Nikola Portner hat védéssel zárt.

A két csapat 12. egymás elleni tétmérkőzésén öt veszprémi siker és öt Magdeburg-győzelem mellett – a rendes játékidőben – másodszor született döntetlen.

Eredmény, döntő:

Veszprém HC-SC Magdeburg (német) 34-33 (13-14, 28-28, 32-31), hosszabbítás után

gólszerzők: Fabregas 9, Remili 8, Descat, Vajlupov, Cindric 5-5, Koszorotov, el-Dera 1-1, illetve Magnússon 7, Lagergren 6, Mertens 5, Kristjansson, Persson, Musche 3-3, Saugstup, Damgaard, Zehnder 2-2

lövések/gólok: 54/34, illetve 54/33

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 5/4

kiállítások: 6, illetve 0 perc


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »