Ferenc pápa imája a béke ajándékáért: Térjen meg, aki gyűlöletet táplál!

Ferenc pápa imája a béke ajándékáért: Térjen meg, aki gyűlöletet táplál!

Október 6-án tizenhét órakor a Szentatya vezette a rózsafüzér elimádkozását a béke ajándékáért a Santa Maria Maggiore-bazilikában. A közös imán részt vett a püspöki szinódus összes tagja és számos hívő a római egyházmegyéből. A pápa a Salus Populi Romani ikon előtt olvasta fel fohászát a békéért.

Az alábbiakban Ferenc pápa teljes imájának fordítását közreadjuk.

Ó, Mária, Édesanyánk, ismét előtted állunk. Te ismered a fájdalmakat és a nehézségeket, melyek ebben az órában szívünket nyomasztják. Rád emeljük szemünket, elmerülünk szemedben, és szívedre bízzuk magunkat.

Az élet nehéz próbák elé állított és emberi félelmekkel töltött el téged is, Édesanyánk, de te bátor és merész voltál: mindent Istenre bíztál, szeretettel válaszoltál neki, fenntartás nélkül felajánlottad magad. A tevékeny szeretet elszánt asszonyaként siettél Erzsébet segítségére, a kánai menyegzőn gyorsan felismerted az ifjú házasok szorult helyzetét; a Golgotán erős lélekjelenléttel húsvéti reménnyel világítottad be a fájdalom éjszakáját.

Most hozzád könyörgünk: halld meg kiáltásunkat! Szükségünk van szerető tekintetedre, mely arra biztat, hogy bízzunk Fiadban, Jézusban. Te, aki kész vagy meghallgatni kínjainkat, jöjj segítségünkre ezekben az elnyomó igazságtalanságoktól és pusztító háborúktól szenvedő időkben! Töröld le a gyászolók könnyeit, akik szeretteiket, gyermekeiket siratják! Rázz fel bennünket az utunkat elhomályosító renyheségből, és mentesítsd szívünket az erőszak fegyvereitől, hogy Izajás jövendölése rögvest beteljesedhessen: „Ekevassá kovácsolják kardjukat, és lándzsájukat szőlőmetsző késsé. Nemzet nem emel kardot nemzet ellen, és nem tanul többé hadviselést” (Iz 2,4).

Hírdetés

Édesanyánk, fordítsd anyai tekintetedet az emberiség családjára, mely elveszítette a béke örömét és a testvériség iránti érzéket! Esedezz veszélyben lévő világunkért, hogy őrizze meg az életet és utasítsa el a háborút, gondoskodjon a szenvedőkről, a szegényekről, a védtelenekről, a betegekről, a nyomorultakról, és védje meg közös Otthonunkat!

Mária, Rózsafüzér Királynője, oldd meg az önzés csomóit és oszlasd el a gonoszság sötét felhőit! Tölts el bennünket gyengédségeddel, emelj fel bennünket gyámolító kezeddel, és add nekünk, gyermekeidnek anyai simogatásodat, mely reményt ad arra, hogy egy új emberiség közeleg, melyben „a sivatag gyümölcstermő kert lesz, a kert meg olyan, mint az erdő. Jog lakik majd a pusztaságban, és igazságosság tanyázik a gyümölcsöskertben, s az igazságosság békét terem” (Iz 32,15–17).

Ó, Édesanyánk, Salus Populi Romani, könyörögj értünk!

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatikáni Hírszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »