Ferenc pápa gyászolja a kongói stadionnál meghalt fiatalokat

Ferenc pápa gyászolja a kongói stadionnál meghalt fiatalokat

A Szentatya imádkozik azokért, akik november 20-án, hétfőn este életüket vesztették a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Brazzaville-ben egy sorozáson kialakult tülekedésben, amelyben halálra taposták őket.

Államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával a pápa táviratot küldött a kongói püspöki konferencia elnökének, a brazzaville-i egyházmegye metropolita érsekének, Bienvenu Manamika Bafouakouahouh-nak, melyben részvétét fejezi ki a tragikus baleset miatt.

A kongói hadsereg sorozást hirdetett, 1500 fiatal, 18 és 25 év közötti férfi számára biztosított helyet a hadseregben. Az országban nagy a munkanélküliség. A fiatal férfiak hétfő este kezdtek gyülekezni a főváros központjában kijelölt stadion előtt. Az 1500 helyre országszerte több mint ötezren próbáltak bejutni, a tülekedés ebben a sorozóközpontban azonban tragédiába torkollott, a tömegben 37 embert agyon tapostak, sokan megsérültek.

Hírdetés

A táviratban a Szentatya lelki közelségéről biztosítja az áldozatok hozzátartozóit. Azt kéri Istentől, hogy adjon örök boldogságot az elhunytaknak, és támogassa családtagjaikat a fájdalomban. A pápa kéri, hogy testvéri és lelki szolidaritással forduljanak az érintettek felé. Nagyra értékeli azok munkáját, akik a történtek után a fiatalok segítségére siettek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »