Ferenc pápa december elején Dubajba látogat az ENSZ klímacsúcsára

Ferenc pápa december elején Dubajba látogat az ENSZ klímacsúcsára

Ferenc pápa december 1. és 3. között részt vesz az ENSZ égisze alatt Dubajban tartandó COP28 klímavédelmi nemzetközi csúcstalálkozón – tette közzé a szentszéki sajtóközpont november 3-án.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) soron következő 28. Éghajlat-változási Konferenciáját (COP28) az Egyesült Arab Emírségek egyik emírségének fővárosában, a 3,3 milliós Dubajiban tartják december 1. és 3. között.

Matteo Bruni szentszéki szóvivő pénteken – újságírók kérdésére válaszolva – bejelentette, hogy Ferenc pápa, elfogadván Mohammed bin Zájed al-Nahján emír, az Egyesült Arab Emírségek elnökének meghívását, az Egyesült Arab Emírségekbe látogat és december 1. és 3. között részt vesz az ENSZ szervezésében Dubaiban tartott COP28 klímavédelmi nemzetközi csúcstalálkozón.

Hírdetés

A COP nevű kezdeményezést 1995 óta minden évben megrendezikabból a célból, hogy a részes felek megvitassák és megoldásokat találjanak az évszázad legnagyobb kihívására, az éghajlatváltozásra. A konferencia eddig talán legfigyelemreméltóbb eredménye az 1997-es kiotói jegyzőkönyv elfogadása után a 2015-ös párizsi megállapodás volt. A mérföldkőnek számító egyezményt 195 ország képviselője írta alá a 199-ből. Megállapodtak abban, hogy csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, és a globális átlaghőmérséklet-emelkedést 1,5 °C alatt tartják az ipari forradalom előtti szinthez képest.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »