Ferenc pápa beszéde a déli Úrangyala előtt: Szükségünk van az evangélium bölcsességére!

Ferenc pápa beszéde a déli Úrangyala előtt: Szükségünk van az evangélium bölcsességére!

Szeptember 29-én, belgiumi apostoli látogatásának utolsó napján a Szentatya a brüsszeli Baldvin Király Stadionban bemutatott szentmise végén, Luc Terlinden malines–brüsszeli érseknek a látogatást megköszönő beszéde után imádkozta el a hívőkkel a vasárnap szokásos Mária-imát, az Úrangyalát.

Az alábbiakban Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.

Köszönöm az érsek úr kedves szavait. Szívből jövő hálámat fejezem ki őfelségeiknek, a királynak és a királynőnek, valamint őkirályi felségeiknek, Luxemburg nagyhercegének és nagyhercegnőjének: köszönöm, hogy jelen voltak és fogadtak ezekben a napokban.

Köszönetet mondok mindazoknak is, akik sokféleképpen közreműködtek e látogatás megszervezésében; különösen az időseknek és a betegeknek, akik felajánlották imáikat e látogatásért.

Ma tartjuk az elvándorlók és menekültek világnapját, melynek idei témája: Isten együtt vándorol népével. Ebből az országból, Belgiumból, mely sok migránsnak volt célpontja és sokaknak ma is az, újból felhívást intézek Európához és a nemzetközi közösséghez, hogy a migrációs jelenséget a testvériségben való közös növekedés lehetőségének tekintsék, és mindenkit arra biztatok, hogy minden migráns testvérben Jézus arcát lássa, aki vendéggé és zarándokká lett közöttünk.

Továbbra is szomorúan és nagy aggodalommal követem a libanoni konfliktus kiszélesedését és erősödését. Libanon üzenet, de jelenleg kínokat szenvedő üzenet. Ez a háború pusztító hatással van a lakosságra: temérdek, borzasztó sok ember hal meg nap mint nap a Közel-Keleten! Imádkozzunk az áldozatokért, családjaikért, imádkozzunk a békéért!

Köszöntelek mindannyiatokat, akik oly sokan eljöttetek Hollandiából, Németországból, Franciaországból, hogy részt vegyetek ezen a napon: köszönöm nektek!

Hírdetés

Ezúttal szeretnék egy hírt is közölni veletek. Rómába való visszatérésem után elindítom Baldvin király boldoggá avatási eljárását: hívő életpéldája világosítsa meg az országok vezetőit! Kérem a belga püspököket, hogy elkötelezetten segítsék ezt az eljárást.

Most pedig forduljunk Szűz Máriához az Úrangyala közös elmondásával! Ez az ima, mely nagyon népszerű volt a korábbi nemzedékeknél, megérdemli, hogy újra felfedezzük: ez a krisztusi misztérium összefoglalása, s az Egyház arra tanít, hogy illesszük be mindennapi elfoglaltságaink közé. Ajánlom nektek, különösen a fiataloknak.

Mária közbenjárására kérjük Istentől a béke ajándékát a meggyötört Ukrajna, Palesztina és Izrael, Szudán, Mianmar és a háborútól sebzett összes ország számára!

Köszönöm szépen mindenkinek! És menjetek előre „en route, avec Espérance” [úton, a Reménnyel]!

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: vatican.va

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »