Felkészült számlálóbiztosok a Demokrácia Központokban is (Népszámlálás)

Felkészült számlálóbiztosok  a Demokrácia Központokban is (Népszámlálás)

Felkészült számlálóbiztos várja a sepsiszentgyörgyi Demokrácia Központban is azokat a lakosokat, akik kimaradtak a népszámlálásból – jelentette be Kolcza István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke és sepsiszéki elnöke, aki fontosnak tartja, hogy a következő napokban azt a több ezer személyt is összeírják, akihez még nem értek el.

A Bánki Donát utcai székház naponta 8–16 óra között tart nyitva, pénteken is. A népszámlálás második szakasza július 17-én, vasárnap zárul, és még semmi jele annak, hogy esetleg ezt a határidőt is meghosszabbítják, ahogy az első, önkitöltéses szakasz végén történt – figyelmeztetett Kolcza István. Emlékeztetett arra, hogy az EMNP akkor is nagy szerepet vállalt, önkénteseik közel háromezer személynek segítettek az online kérdőív megválaszolásában.

Hírdetés

Városszinten egyébként Zsigmond József RMDSZ-es tanácstag tart kézben minden szálat, akivel kiválóan együttműködtek, és úgy érzik, a jövőben is szívesen fogják ezt tenni, amikor szükség lesz rá, most azonban arra kérik azokat, akik nem vettek részt az első szakaszban, és akikhez a második szakaszban sem ért el a számlálóbiztos, hogy sétáljanak el a város egyik segítőpontjához, és vetessék nyilvántartásba az adataikat.

A Demokrácia Központokban az eddig kitöltött kérdőíveket is ellenőriztetni lehet a számlálóbiztosokkal. A harmadik szakaszban más adatbázisokból (például az egészségbiztosító nyilvántartásából) emelik be azoknak a személyeknek az adatait, akik sem az első, sem a második szakaszban nem számláltattak meg, de akkor már a nemzetiségre, anyanyelvre, vallásra vonatkozó részek kitöltetlenül maradnak.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »