Fát ültettek a tavaly megkeresztelt gyerekeknek az egyekiek

Fát ültettek a tavaly megkeresztelt  gyerekeknek az egyekiek

A december 8-ig tartó Szent József-évhez kapcsolódva az egyeki Szent József Plébánia képviselőtestülete a családok megerősítése céljából – és hogy felhívja a figyelmet a családok legnagyobb kincsére, a gyermekre – május 2-án, Munkás Szent József emléknapjához kapcsolódva, az egyházközségi búcsú ünnepén, fát ültetett az előző évben megkeresztelt gyermekek tiszteletére hagyományteremtő céllal.

A 19 gyermek közös fáját az egyeki Karitász-ház udvarán ültették el, amelynek tövét apró fehér kövekre írt, a kereszteléskor kapott nevek díszítik. A fán elhelyezett emléktábla egyaránt felhívja hívők és nem hívők figyelmét arra, hogy az élet Isten ajándéka, amelyet óvni és gondozni kell. A különleges faültetésre meghívták az ünnepelt családokat is.

Mint ahogyan a fa erőben és szépségben egyaránt növekszik Isten szabad ege alatt, úgy növekedjenek ezek a gyermekek erősségben, korban, bölcsességben, kedvességben és szeretetben családjuk és az Egyház szeretetével körülvéve – olvasható a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye híradásában.

Hírdetés

A közösség ezt követően egy délutáni kerékpáros túrán vett részt. Egyek-Félhalomra látogattak el, ahol megismerhették a 1879-ben állított útmenti kereszt történetét, majd közösen imádkozták el a lorettói litániát.

Forrás és fotó: Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye/PlebaniaTeam

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »