Ez is kiderült: A liberálisok egyik fő problémája Šimkovičovál, hogy nemzeti kulturát (is) akar

Ez is kiderült: A liberálisok egyik fő problémája Šimkovičovál, hogy nemzeti kulturát (is) akar

Milanovhoz képest Šimkovičová egy sztár – jelentette ki Matúš Šutaj Eštok (HLAS) belügyminiszter a TA3 hírtelevízió vasárnapi vitaműsorában a kulturális tárcavezető védelmében. Martina Šimkovičovát (SNS) az ellenzék azért akarja leváltani a hétfői rendkívüli parlamenti ülésen, mert január közepén leállította az LMBTQ-szervezetek közpénzből való finanszírozását. Šutaj Eštok az SaS-es Juraj Krúpával mérte össze verbális képességeit.

A hétfőre összehívott rendkívüli parlamenti ülésen próbálná meg leváltani az ellenzék Martina Šimkovičovát. A kulturális miniszter szerint az ellene irányuló bizalmatlansági indítvány csak szokványos eszköze a politikai harcnak.

Krúpa azonban azt állítja, hogy leváltásának objektív okai vannak, például az a petíció, amit Šimkovičová ellen gyűjtött az ellenzék, és amelyet 190 ezren írtak alá.

mondta.

Šutaj Eštok azzal reagált, hogy nem tudja, sikerül-e egyáltalán az ellenzéknek megnyitnia az ülést. (Az ülés puszta megkezdéséhez a parlament többségének meg kell szavaznia az ülés programját. Ha az nem megy át, akkor ott véget is ér a történet. Megjegyezzük, hogy az ellenzék értelemszerűen kisebbségben van – a szerk.)

Hírdetés

Ő maga azonban semmilyen okot nem lát Šimkovičová visszahívására.

„Összehasonlítva azzal, amit Milanová három és fél év alatt művelt, Šimkovičová valóságos sztár”

mondta a belügyminiszter az egykori OĽANO-s kulturális tárcavezetőre, Natalia Milanovára utalva.

Krúpa vérbeli szélsőliberálisként azt kifogásolta, hogy Šimkovičová nemzeti kulturává alakítaná át a jelenleg kulturális rendszert, ami az SaS-es képviselő szerint annyit jelent: „faházak, brindza, és semmi más”. Majd kijelentette, hogy nem Šimkovičovának kellene meghatároznia, hogy mi a kultúra és mi nem az.

Tegyük hozzá, hogy épp a liberálisok és progresszívek igyekeznek leuralni a kulturális teret, és gyakorlatilag mindenkit a peremére szorítanak, aki nem azokat a narratívákat képviseli, amit ők. Könnyű belátni a fenti sorokból, hogy Krúpának nem azzal van baja, hogy csak nemezeti kultúra lesz, hanem azzal, hogy lesz egyáltalán nemzeti kultúra, ami a globalista-progresszív fősodor számára elfogadhatatlan. Nem csak a kultúrában, hanem a külpolitikában is. 

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »