Europol Szakszervezet: „Felelõsségtudattal rendelkezõ rendõr kerestetik, aki meg meri büntetni Klaus Johannist”

Az Europol rendőrszakszervezet felhívást tett közzé a közösségi oldalán, melyben arról írnak, hogy egy „felelősségtudattal” rendelkező rendőrt keresnek, mert a bukaresti rendőrség vezetői „elvesztették ezt a képességüket”.

„Segítsen nekünk találni egy rendőrt, aki megbünteti Klaus Johannis román elnököt, amiért maszk nélkül vett részt a PNL kongresszusán. Úgy, ahogyan több százezer román állampolgárt megbüntettek már” – írják.

Majd kifejti a szakszervezet, hogy a közleményünk a fővárosi rendőrség vezetőinek azon „ostoba magyarázatára” válasz, miszerint azért nem tudták szankcionálni az elnököt, mert a kongresszuson nem volt olyan rendőr a teremben, aki „saját érzékszerveivel”, azaz a saját szemével látta volna, hogy nem visel védőmaszkot.

Hírdetés

„Ez az értelmetlen indoklás sérti a románok intelligenciáját, akik elviselték a rendszertelenül alkalmazott korlátozásokat. És arról árulkodik, hogy a belügyminisztériumba beszivárgott a politika rákfenéje.

Jelenleg a román rendőrség a törvényt a státusz, a társadalmi helyzet és a párttól kapott irányelvek szerint alkalmazza – fejtegeti az Europol Szakszervezet. – Eközben a járvány kezdetétől napjainkig több ezer állampolgárt szankcionáltak pusztán olyan videók vagy fényképek alapján, amelyeken a megengedettnél több ember társaságában vagy maszk nélkül jelentek meg.”

Johannist egyébként feljelentette valaki a maszkviselés kötelezettségének elmulasztása miatt a PNL kongresszusán, ezért kényszerült magyarázkodásra a fővárosi rendőrkapitányság. Ugyanarról az emberről van szó a sajtó szerint, aki azért is feljelentette Jonannist, mert múlt vasárnap szintén maszk nélkül ment Nagyszebenben templomba. A szebeni eset kapcsán az illető azt a javaslatot kapta a hatóságoktól, hogy forduljon panaszával a Szeben Megyei Rendőrkapitánysághoz.

Nyitókép: az Europol Szakszervezet Facebook-oldala


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »