Európa-liga – Győzött a Betis a Groupama Arénában

Európa-liga – Győzött a Betis a Groupama Arénában

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga csoportkörében: Peter Stöger együttese csütörtökön, hazai pályán 3-1-re kapott ki a spanyol Real Betistől.

A vendégek a 17. percben a világbajnok francia Nabil Fekir közeli góljával szereztek vezetést, a félidő hajrában Myrto Uzuni egy gyönyörű lövéssel egyenlített. A spanyolok a 76. percben Henry Wingo szerencsétlen öngóljával kerültek ismét előnybe, a végeredményt pedig Cristian Tello állította be a hosszabbítás utolsó pillanataiban.

A magyar bajnok, amely a nyitókörben a Bayer Leverkusen otthonában maradt alul 2-1-re, október 19-én a hozzá hasonlóan pont nélkül álló, rosszabb gólkülönbsége miatt sereghajtó Celtic Glasgow otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozatban.

Hírdetés

A Bayer Leverkusen 4-0-ra legyőzte vendégként a Celtic Glasgow együttesét csütörtökön a labdarúgó Európa-liga Ferencvárost is felvonultató G csoportjának második fordulós mérkőzésén.

A német együttes az első félidő második felében tíz perc alatt két gólt szerezve eldöntötte az összecsapást, majd a szünet után még tizenegyesből is eredményes volt. A Leverkusen a ráadás ötödik percében negyedszer is bevette a skótok kapuját, miközben a riválisnak a szépítő találatot sem sikerült szereznie.

A rosszabb gólkülönbsége miatt sereghajtó Celtic a harmadik fordulóban, október 19-én a hozzá hasonlóan pont nélkül álló Ferencvárost fogadja.

A csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az El-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »