Ételek, amik jót tesznek a pajzsmirigynek

Ételek, amik jót tesznek a pajzsmirigynek

A pajzsmirigy a szervezetünkben zajló számos folyamatra van hatással. Ha a működése felborul, akkor az a súlyunktól a hangulatunkon és bőrünkön át egészen a termékenységünkig sok mindenre negatívan hat. Szerencsére megfelelő táplálkozással sokat tehetünk azért, hogy ez ne alakuljon így.

Az étrendünk tartalmazzon sok zöldséget és gyümölcsöt, babot, magokat és csírákat. Jó ötlet a szilva, az aszalt szilva és a szilvalé is, amelyek segítenek mozgásban tartani a beleket. Ha a bélmozgásunk túlságosan lelassul, akkor túl sok toxin szívódik fel a belekben – írja a Házipatika.com.

Érdemes csökkenteni az elfogyasztott húsok és tejtermékek mennyiségét, mivel ezekben gyakran sok vegyi anyag koncentrálódik, amelyek megzavarhatják a hormonrendszert. Ha csökkentjük a bevitelüket, akkor az immunrendszerünk is erősebb lesz.

Érdemes elkerülni a hidrogénezett növényi olajokat, illetve minden olyan ételt, amelyben ilyesmi található.

Hírdetés

Naponta egy marék olajos mag elfogyasztásával egészséges zsiradékhoz juttatjuk a szervezetünket, illetve hozzájárulunk az egészségesvércukorszintfenntartásához is. Ráadásul még fehérjét is beviszünk.

Érdemes egy kis időt szánni arra, hogy megtanuljuk, melyik összetevő neve mit jelent, és hogy milyen hatással vannak ezek a dolgok az egészségünkre. Általánosságban elmondható, hogy érdemes olyasmiket választani, amelyeknek az összetevőlistája rövid. A sok adalékanyag ugyanis felesleges terheket ró a szervezetre, és felboríthatja az anyagcserét.

Az éjszakai alvás után a testnek energiára van szüksége. A pajzsmirigyproblémákra hajlamosaknak sokszor beválik, ha napi 3 nagyobb étkezés helyett inkább 5-6 kisebb étkezést építenek be, mert ez tartja optimális szinten az anyagcseréjüket.

A cukorfogyasztás nem egészséges, és mértékletesnek kell lenni vele, de ugyanez igaz a mesterséges édesítőkre, mivel megzavarhatják az anyagcserét. Ha édesíteni szeretnénk, keressük a természetes verziókat, ezekből is létezik kalóriaszegényebb a cukornál.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »