Északkeleten néhol záporos csapadék előfordulhat

Időjárási helyzet Európában: Az Ingunn névre keresztelt viharciklon Norvégia partjai előtt örvénylik, hatására az északi országban egyrészt többfelé esett jelentősebb mennyiségű csapadék, másrészt több helyen mértek 150 km/h-t meghaladó széllökéseket is, a rekordot egy 224 km/h-s mérés jelentette.
   
A ciklon hidegfrontja mentén délebbre, az Északi-tenger mentén is többfelé esik az eső, de onnan már nem jelentettek jelentős mennyiségeket.
   
A kontinens többi részének időjárását döntően anticiklonális hatások alakítják, így a déli, délkeleti országokban napos, száraz az idő.
   
Péntek estig a Kárpát-medence fölött jelentősen legyengülve ugyan, de átvonul az említett hidegfront, péntek este viszont már melegfront érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:- Csütörtökön több helyen fordulhat elő gyenge eső, az északkeleti határ közelében vegyes halmazállapotú – havas eső, havazás – csapadék is lehet. Éjjel megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet, de keleten foltokban köd képződhet, és ott néhol szitálás, ónos szitálás sem kizárt.
   
Pénteken jellemzően közepesen felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, de a keleti tájakon több lesz a felhő. Északkeleten néhol záporos csapadék előfordulhat.
   
Csütörtök délutántól péntek délutánig az északnyugati szél a Tiszától nyugatra élénk, olykor erős lesz, péntek estére azonban gyorsan mérséklődik, és délnyugatira fordul a szél.

Hírdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -3 és +2 fok között valószínű.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 5 és 9 fok között várható.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »