Észak-Korea decembertől újra megnyitja kapuit a turisták előtt. „Szocialista utópiát” épít

Észak-Korea decembertől újra megnyitja kapuit a turisták előtt. „Szocialista utópiát” épít

Észak-Korea 2020-óta szigetelte el magát a koronavírus járvány miatt.

Észak-Korea (KNDK) decemberben újra megnyílik a külföldi látogatók előtt. Az odautazók számára lehetővé teszik az ország északkeleti részén levő Samcsijon városának elérését, esetleg az ország többi részébe is eljuthatnak. A hírt azon utazási irodák közölték, amelyek korábban is vittek turistákat Észak-Koreába.

Phenjan a tervek szerint megnyitja határait a külföldi turisták nagyobb csoportjai előtt, miután 2020 óta elszigeteli magát a COVID-19 világjárvány miatt.

„Helyi partnerünktől megerősítést kaptunk, hogy Samchiyon és valószínűleg az ország többi részének turizmusa is újraindul, mégpedig hivatalosan 2024 decemberétől”

– közölte honlapján a pekingi székhelyű Koryo Tours utazási iroda.

Egy másik utazási iroda, a KTG Tours megerősítette az információt, hogy a turisták az idei téltől kezdve utazhatnak Samcsijonba.

Hírdetés

A KNDK-ba tartó és onnan induló nemzetközi légijáratok tavaly indultak újra.  Februárban orosz turisták egy kis csoportja érkezett az országba. Júniusban a legmagasabb orosz külföldi tisztségviselők, köztük Vlagyimir Putyin elnök látogatták meg.

„A Koryo Tours több mint négy éve vár erre a bejelentésre. És izgatottan várjuk az észak-koreai turizmus újraindulását”

– mondta a kínai cég. Hozzátette, hogy helyi partnere a következő hetekben megerősíti a lehetséges útvonalakat és a dátumokat.

A KNDK egy úgynevezett „szocialista utópiát” és „egy rendkívül civilizált hegyi város modelljét” építi a kínai határhoz közeli Samcsiyon városában, új apartmanokkal, szállodákkal, síközponttal, valamint kereskedelmi, kulturális és egészségügyi létesítményekkel.

A KNDK vezetője, Kim Dzsongun számára ez egy zászlóshajó projekt. A Reuters szerint júliusban elbocsátott vagy leváltott néhány magas rangú tisztviselőt a projekt irányításával kapcsolatos „felelőtlen” hozzáállásuk miatt.

spravy.rtvs.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »