Erõs széllökésekre, a hegyekben hóviharokra lehet számítani a hétvégén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) sárga jelzésű figyelmeztetése szerint január 29-én este 11 órától vasárnap reggel 10-ig az ország északnyugati régióiban havazni kezd, a szél felerősödik, helyenként elérheti az 55-65 km/órás, míg a hegyvidéken a 90-100 km/h sebességet is. Az erős hófúvás jelentősen csökkenti majd a látótávolságot – figyelmeztet az ANM.

Hírdetés

A meteorológusok által kibocsátott második, szintén sárga kódú figyelmeztetés vasárnap reggeltől 24 órán keresztül lesz érvényes. Eszerint Erdélyben, a Bánságban, a Körös-vidéken, Moldva északi részén, Olténiában és Munténiában 55-65, helyenként 70 km/órás, a hegyekben pedig 90-100 km/h sebességgel fog fújni a szél, hóvihart eredményezve és jelentősen lecsökkentve a látótávolságot.

Ami a magas hegyvidéki térségeket illeti, az ANM másodfokú (narancssárga), hóviharra vonatkozó riasztást adott ki. A riasztás vasárnap, január 30-án hajnali 2 órától hétfő reggel 8 óráig érvényes, ekkor a hegyvidéken, 1600 méteres magasságok fölött 120-140 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni a szél. Helyenként, főleg a Keleti-Kárpátokban szakadó hóesés várható. (biziday, Agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »