Enyhén módosulnak a szabályok (Sepsi Card kedvezménykártya)

Enyhén módosulnak a szabályok (Sepsi  Card kedvezménykártya)

Kisebb változtatásokat fogadott el legutóbbi soros ülésén Sepsiszentgyörgy képviselő-testülete a város alárendeltségében működő sport- és szabadidős létesítményekbe a helyieknek kedvezményeket biztosító Sepsi Carddal kapcsolatosan. Ezek közül a legfontosabb, hogy azok az óvodások is jogosultak a kártyára, akik nem megyeszékhelyi lakosok, de Sepsiszentgyörgyön járnak óvodába.

Amint azt az ellenvetés nélkül elfogadott határozattervezet ismertetésekor Tóth-Birtan Csaba alpolgármester elmondta, a módosítások mellett az eddigi tapasztalatok alapján döntöttek. Az eredeti szabályzatból kimaradtak azok a kisgyermekek, akik ugyan nem itt rendelkeznek állandó lakhellyel, de ide járnak óvodába. Esetükben is lehet igényelni a kedvezményre feljogosító igazolványt.

Az új rendelkezések még egyszer leszögezik, hogy mely, az önkormányzati tulajdonú ReKre­atív Rt. által működtetett sport- és szabadidős létesítményekben használhatók a kártyák, amint azt is, hogy online miként lehetséges a kiváltásuk. Eszerint a városi strandra, az uszodába, a Sugás Spa-ba és a sóbarlangba, a központi jégpályára és a sugásfürdői sípályákra lehet kedvezményesen belépőt váltani. Fontos, hogy idéntől a kedvezmények kizárólag a Sepsi Carddal rendelkezőknek lesznek elérhetőek. Múlt év végéig a sepsiszentgyörgyi lakosok a személyi igazolványuk vagy érvényes diákigazolvány felmutatásával is részesülhettek a kedvezményekben.

Hírdetés

Az alpolgármester továbbá felhívta a figyelmet, a kártya igénylőinek azt is bizonyítaniuk kell, hogy a gyermek rendszeresen látogatja a tanintézetet, illetve minden igénylő esetében érvényes, hogy amennyiben tartozása van a várossal szemben, elveszíti a jogosultságát.

Amint arról beszámoltunk, az önkormányzat múlt év közepén döntött úgy, hogy Sepsi Card elnevezésű, többéves programot indít, amellyel a helyi sport- és szabadidős tevékenységeket támogatják. Gyakorlatilag egy, a helyieknek szóló kedvezménykártya kiváltását tették lehetővé. Az igazolványt életkortól függetlenül minden sepsiszentgyörgyi lakos vagy itt tanuló diák igényelheti. A programról bővebben a ReKreatív honlapján lehet tájékozódni.

Antal Árpád polgármester a program kapcsán tavaly elmondta: azt tapasztalták, hogy a nagy számú máshonnan érkező miatt a sepsiszentgyörgyiek nem mindig férnek hozzá a szabadidős és sportlétesítményekhez, ezért úgy gondolták, valamilyen kedvezményben kell részesíteni a helyieket, hiszen az ő adójukból is korszerűsítették, építették ki a létesítményeket, amelyeket nem tudnak megfelelően kihasználni az említett ok miatt.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »