Először találkozott alattvalóival III. Károly

Több tízezer ember várta szombaton ujjongva az új királyt, aki autójából kiszállva üdvözölte a tömeget. III. Károly ma vált hivatalosan is királlyá, így a mai nap kicsit ünnep volt, vasárnaptól azonban folytatódik a gyász Nagy-Britanniában – jelentette a közmédia londoni tudósítója.

III. Károly szombaton először találkozott alattvalóival királyként, amikor a Buckingham-palotából régi otthonába, a Clarence House-ba autózott át.

A mindössze 200 méteres távon rengeteg ember sorakozott fel, hogy csak egy pillanatra is láthassa az új királyt. Több tízezer ember ujjongva, igazi hangorkánnal fogadta őt, főleg, amikor a királyt szállító Rolls Royce megállt az út mentén, III. Károly pedig kiszállt, hogy üdvözölje a lelkes összegyűlteket.

Hírdetés

Mindenki fotózkodni szeretett volna vele, vagy a különböző közösségi médiás felületeken közvetíteni a nagy eseményt: III. Károly először jelent meg nagy tömegek előtt.

Igaz, hogy tegnap feleségével, Kamillával kiszállt már a Buckingham-palota előtt az autójából, hogy üdvözölje az embereket. Az azonban egy spontán esemény volt, a ma délutáni pedig egy megtervezett esemény, amelyet több ezer rendőr biztosított.

III. Károly ma vált hivatalosan is királlyá, így ez a nap egy kicsit ünnep volt, holnaptól azonban folytatódik a gyász, ezt pedig jól mutatja, hogy holnap déltől ismét félárbócra kell ereszteni a zászlókat Nagy-Britanniában.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »