Először emelkedett tízezer fölé a napi új fertőzöttek száma Izraelben

Először emelkedett tízezer fölé a napi új fertőzöttek száma Izraelben

A koronavírus-járvány kitörése óta először emelkedett tízezer fölé Izraelben az egy nap alatt azonosított új fertőzöttek száma – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet kedden.

A hétfőn elvégzett 100 693 tesztből 10 021 új koronavírus-hordozót azonosítottak, ami

helyi szinten kiemelkedően magas, 10,2 százalékos pozitív arányt jelent.

A kórházak, elsősorban Jeruzsálemben, teljesítőképességük határán járnak a súlyos betegek kezelésében.

A súlyos betegek körében egyre többen vannak a fiatalabbak,

miután a magas fokú oltottság miatt az idősek egyre inkább védettek a SARS-CoV-2 vírus okozta betegségtől (Covid-19).

A már először, sőt másodszor beoltottak közül mintegy 12 ezren elkapták Izraelben a koronavírus-fertőzést, ami óvatosságra int a második vakcinát követő egy hétig, a megígért 95 százalékos védettség eléréséig.

Hírdetés

Az első szerológiai vizsgálatok szerint az izraeli oltottak vérében a második oltást követő hét nap után az első oltás után elért ellenanyag-mennyiség 6-20 szorosát mutatták ki, ami rámutat a kétlépcsős oltás mindkét részének fontosságára.

Az egészségügyi minisztérium nőgyógyászati és termékenységi ügyekkel foglalkozó bizottsága kedden közzétett állásfoglalásában a várandós nők beoltását javasolja, mert

nincs tudományos alapja annak, hogy meddőséget vagy a terhességi károsodást okoznának az eddig jóváhagyott vakcinák.

Az állapotos nők az izraeli adatok alapján fokozottan veszélyeztetettek a koronavírus miatti súlyos megbetegedésekkel szemben. A szakértők a megszerzett tapasztalatok alapján nem láttak kockázatot az újszülöttek számára a szoptató anyák beoltása miatt sem.

A pénteken lejáró szigorú zárlat nem egy-, hanem kéthetes meghosszabbításáról fognak szavazni

a kormány tagjai várhatóan a következő napokban. A hosszabbítás újabb mintegy négymilliárd sékel (mintegy 1 milliárd euró) kárt okoz az izraeli gazdaságnak.

Tavaly március óta 562 167-en fertőződtek meg igazoltan koronavírussal a mintegy 9,3 millió lakosú Izraelben. Jelenleg 81 59 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja. 1947 beteget ápolnak a kórházakban, közülük 1114-en súlyos állapotban vannak, 277 embert kapcsoltak lélegeztetőgépre. A SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben tavaly február óta 4049-en haltak meg Izraelben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »