Előre be nem jelentett látogatást tett a lengyel elnök Grúziában

Előre be nem jelentett látogatást tett csütörtökön Andrzej Duda lengyel elnök Grúzia fővárosában, Tbilisziben, hogy megvitassa az ukrajnai válságot hivatali partnerével, Szalome Zurabisvili államfővel.

Zurabisvili a tbiliszi nemzetközi repülőtéren fogadta Dudát, az eseményről készült felvételeket a Facebook-oldalán osztotta meg.

"Ebben a nagyon feszült helyzetben Georgia nevében szeretném kifejezni teljes szolidaritásunkat a baráti Ukrajnával, és nem csak vele, mert a fennálló veszély Európa egészét fenyegeti. És, ha Európa biztonságáról beszélünk, akkor a saját biztonságunkról is beszélünk" – fogalmazott Zurabisvili a Dudával folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón.

Hírdetés

Duda arról beszélt, hogy a találkozón megosztotta a grúziai elnökkel Lengyelország és az uniós tagállamok ukrajnai válságot illető álláspontját. "Az Ukrajna körül kialakult helyzet az egész világra hatással van… komoly aggodalommal követjük a fejleményeket" – mondta a lengyel államfő.

A grúz parlament kedden fogadott el határozatot, amelyben támogatásáról biztosította Ukrajnát, az ország területi épségét és szuverenitását, valamint az euroatlanti integrációval kapcsolatos törekvéseit. A dokumentum egyben felhívást intéz a tbiliszi vezetéshez, hogy diplomáciai eszközökkel és a stratégiai partnerekkel szorosan együttműködve igyekezzen elejét venni a helyzet további elmérgesedésének.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »