Élő közvetítéssel emlékezik meg a közmédia a 2023-as pápalátogatásról

Élő közvetítéssel emlékezik meg a közmédia a 2023-as pápalátogatásról

2023. április 28-án kezdődött Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatása Magyarországon. Az évforduló alkalmából április 28-án, az eseményre emlékező stúdióműsorban a közmédia feleleveníti a legszebb pillanatokat és az akkor elhangzott üzeneteket a Dunán.

Egy évvel ezelőtt tett látogatást Magyarországon Ferenc pápa. Minden nyilvános programot élőben sugárzott a Duna, az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió. A világ magyarságához a Duna World közvetítésével juthattak el Ferenc pápa gondolatai.  Az elmúlt évek egyik legjelentősebb eseményével a közmédia műsorfolyama kétmillió nézőt ért el.

Az apostoli látogatás legfontosabb üzenetei a társadalmi igazságosság, a szegénység és az ökológiai válság elleni küzdelem, valamint az emberi jogok védelme és a béke megteremtése volt. Az egy évvel ezelőtti eseményt élő műsorfolyamban idézi fel a Duna április 28-án. Az újból megelevenedő pillanatok megmutatják, hogyan élte meg a magyar közönség tavaly ilyenkor Róma püspökével való találkozást. Horváth Szilárd vendégei személyes élményeiket osztják meg arról, hogyan hatott rájuk a Szentatya személyes jelenléte.

Hírdetés

Magyar Nemzeti Zarándoklatot szervezett Rómába az egy évvel ezelőtti magyarországi apostoli látogatás köszönetnyilvánításaként a Magyar Katolikus Egyház. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett zarándoklat lehetőséget kínál a hívőknek, hogy közelebb kerüljenek Ferenc pápához és megerősítsék hitüket. A magyar nyelvű szentmisék mellett Ferenc pápa személyesen fogadja a magyar zarándokokat. A közmédia vallási főszerkesztősége dokumentumfilmet készít a zarándoklatról, így azok is részesei lehetnek, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen. A Kossuth Rádió pünkösdi műsorában idézi fel a pápa látogatását azok segítségével, akik az évforduló kapcsán találkoztak Rómában Ferenc pápával.

Egy éve járt Magyarországon Ferenc pápa – stúdióműsor április 28-án 9:30-12:00 között látható a Dunán.

MTVA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »