Élet menete: korlátozásokra kell számítani a hétvégén – íme a részletek

Élet menete: korlátozásokra kell számítani a hétvégén – íme a részletek

Vasárnap tartják az Élet menetét Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező menet 15 órakor indul a Dohány utcai zsinagóga elől a Keleti pályaudvarhoz – közölték a szervezők az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Az esemény miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten.

Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának elnöke ismertette: a program a Dohány utcai zsinagóga előtt a holokauszt 80. évfordulója alkalmából elhelyezett emléktábla avatásával kezdődik.

A Keleti pályaudvarra tartó menet élén közel száz holokauszttúlélő halad majd elektromos autókkal – tette hozzá. Jelezte, az idén 20. alkalommal megrendezett Élet menetén megemlékeznek majd a tavaly október 7-i izraeli terrortámadás áldozatiról is.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt: a kormány tisztában van az akkori kormányzat bűnével és a jelenkori felelősségével. Ezért is támogatja különösen a Holokauszt 80 emlékév programjait.

Hangsúlyozta: az Élet menete azt üzeni, hogy az emlékezés fontos, és a holokauszt borzalmaira emlékezve összefacsarodik az ember szíve, mégis ünnepelni és élni kell az életet.

Forgalomkorlátozások Budapesten

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a vonulás idején a hosszirányú forgalomban lezárásokra, a keresztirányú forgalomban 10-20 perces várakozásra kell készülni. A BKK a lezárás idejére a Rákóczi úti tengely esetében az M2-es és az M4-es metrókat, a Nagykörút korlátozásakor az M1-es és az M3-as metrók igénybevételét javasolja.

A rendezvény előkészületei miatt

Hírdetés

már május 4-én, szombaton reggel 8 órától, május 5-én, vasárnap éjfélig lezárják a Keleti pályaudvar főbejáratát és a Thököly út felőli Lotz váró bejáratát.

Május 5-én, vasárnap 13.30 és 15.30 között lezárják a Dohány utcát, ezért a 74-es trolibusz rövidített útvonalon a Kertész utcáig közlekedik, a Kertész utcában a Dohány utcai kereszteződés előtt állnak meg.

A menet a Dohány utcai zsinagóga elől indul várhatóan 15.10-kor a Dohány utca–Síp utca–Rákóczi út–Thököly út–Baross tér, Keleti pályaudvar útvonalon. Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 133E autóbuszok várhatóan 15 és 16.10 között a pesti végállomásaik és a Keleti pályaudvar, illetve a budai végállomásaik és az Astoria között közlekednek.

A 4-es és a 6-os villamosok várhatóan 15.20 és 15.50 között 15-20 percig csak a Széll Kálmán tér és az Oktogon, illetve a dél-budai végállomásaik és a Corvin-negyed között közlekednek. A BKK a kimaradó szakaszon az M3-as metró igénybevételét ajánlja.

A 99-es autóbusz várhatóan 15.30 és 16 óra között terelve jár majd, nem érinti a Blaha Lujza tér és a Kiss József utca megállókat, míg a II. János Pál pápa térnél és a Mátyás térnél a Pesterzsébet felé tartó buszra a Blaha Lujza tér irányú megállóhelyen lehet felszállni.

A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok várhatóan 15.50 és 19 óra között terelve járnak, a Thököly úti és a Verseny utcai megállókat nem érintik.

A 73-as és a 76-os trolibuszok várhatóan 15.50 és 16.20 között terelve járnak, a Keleti pályaudvarnál csak a Garay utcában állnak meg.

A 79-es trolibuszok is 15.50 és 19 óra között terelve járnak, a Keleti pályaudvarnál csak a Garay utcában állnak meg.

Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 110-es, a 112-es és a 133E autóbuszok várhatóan 16.10 és 19 óra között terelve közlekednek, a Keleti pályaudvarnál a Kerepesi úton állnak meg. A 107-es autóbusz a Kerepesi úti végállomásra a 76-os trolibusz végállomására közlekedik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »