Ékszert is elfogadtak fizetségként a drogkereskedők

Ékszert is elfogadtak fizetségként a drogkereskedők

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy ötfős társaság ellen, akik Pestszenterzsébeten árultak úgynevezett kristályt, és ha a vevőknek nem volt pénzük, akkor ékszert és műszaki cikket is elfogadtak a drogért.

Hírdetés

A vádirat szerint egy nővérpár, illetve egyikük korábbi, majd későbbi párja, valamint sógora egy Budapest XX. kerületi lakásban 2020 óta kereskedtek kábítószerrel, úgynevezett kristállyal. A vádlottak megállapodásának megfelelően a kábítószert részben az egyik férfi – aki egyébként egy másik, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben bűnügyi felügyelet alatt állt – részben az egyik nővér szerezte be. A drogot a lakásban adagolták ki az értékesítést megelőzően alufóliába tekerve. A kiporciózott kábítószert valamennyi elkövető közösen készletezte, és mindig az adott el belőle a vevőknek, aki éppen otthon tartózkodott. A kábítószert környékbeli, jellemzően rossz anyagi helyzetben lévő, kábítószerfüggő, illetve hajléktalan személyek számára kínálták fel kis tételekben. Ellenértékként pedig készpénzen kívül egyéb értéktárgyakat – így például ékszereket, alkalmanként akár autóalkatrészeket vagy műszaki cikkeket – is elfogadtak.

A pestszenterzsébeti ingatlan körül, illetve a környező utcákban 2021 nyarára már állandósult a kábítószer hatása alatt álló, kábítószerfüggő személyek jelenléte, amellyel kapcsolatban több lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre. A fővárosi rendőrök ezt követően rajtaütöttek az elkövetőkön és a lakásban kábítószert, kábítószer méréséhez használt mérleget, valamint a kábítószer értékesítéséből származó készpénzt találtak és foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség az öt terheltet jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével vádolja a Fővárosi Törvényszék előtt. Velük szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását is indítványozta a vádiratban.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »