Együtt a reményben – Véget ért a szociális testvérek káptalanja

Együtt a reményben – Véget ért a szociális testvérek káptalanja

Augusztus 15-én, Szűz Mária mennybevételének ünnepén véget ért a Szociális Testvérek Társaságának XVI. Általános Káptalanja. Az öt országból és két kontinensről érkezett testvérek augusztus 1-jétől kezdve tanácskoztak a szlovákiai Samporban, az Urunk Színeváltozásáról nevezett bencés kolostorban.

A záró misén, amelyet Vladimír Kasan perjel celebrált, beiktatták az újonnan megválasztott központi tanácsot: Kővári Magdolna központi elöljárót, Marta Andraščiková központi elöljáróhelyettest, valamint Farmati Anna és Fecske Orsolya központi tanácstagokat. Az új központi tanács összetétele is tükrözi a Társaság nemzetköziségét, hiszen négy különböző kerületből kerültek ki a tagjai.

Minden káptalan fontos kegyelmi esemény egy rend életében, mégis ez az együttlét sokféle tekintetben mondható különlegesnek. A világjárvány miatt igen sok bizonytalanság között zajlottak a káptalanra való készületek, és egészen az utolsó percig kérdéses volt, hogy egyáltalán részt tudnak-e venni ilyen sok országból, vagy mint oly sok más rendnek, a szociális testvéreknek is későbbre kell halasztaniuk az eseményt.

– fogalmaznak a nővérek beszámolójukban.

Hírdetés

A másik fontos kegyelme ennek a káptalannak az egészen mélyen megélt egység volt. Ezekben a napokban megvalósult az a mottó, amit a közösség már két éve imádkozott:

Több fontos és nehéz kérdésben kellett konszenzusra jutni, és a véleménykülönbségek ellenére megszületett egységes döntések a Lélek munkájának gyümölcsei voltak. Irányelveik között szerepel küldetésük újragondolása karizmájuk fényében és az új társadalmi kihívásoknak megfelelően.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »