Egymillió lejt osztottak szét a tanintézmények között (Sepsiszentgyörgy)

Egymillió lejt osztottak szét  a tanintézmények között (Sepsiszentgyörgy)

Közel hárommillió lejjel egészült ki Sepsiszentgyörgy költségvetése a kormány által visszaosztott adókból, a pénzt – 2,954 millió lejt – a legutóbbi soros tanácsülésen szét is osztották, bő egyharmadát a város tanintézményeinek.

A sepsiszentgyörgyi iskolák, óvodák és bölcsődék számára különböző összegeket utaltak ki, a legtöbbet – 154 ezer lejt – a Székely Mikó Kollégium, a legkevesebbet – 8000 lejt – a Mihai Viteazul Főgimnázium kapja; a teljes keret meghaladja az egymillió lejt. (A Mikó egy következő, rendkívüli tanácsülésen további 264 ezer lejt kapott, de ez már európai uniós támogatás, amely egy 2020 előtt megnyert pályázatból származik.)

Hírdetés

Nagyságrendileg a következő tétel a környezetvédelem: 785 ezer lejt köztisztaságra, 150 ezer lejt pedig a helyi roncsautó-programra költ a város. Utca- és járdajavításokra 620 ezer lejt fordítanak a kiegészítésből, 250 ezer lejt a városháza, egyenként 200 ezer lejt a Vadon Egyesület, illetve a Sepsi ReKreatív Rt. fenntartására, 173 ezer lejt utalnak a közüzemeknek, 130 ezret az Andrei Mureșanu Színháznak, 100 ezret az erdőgondnokságnak. Mindezeknek az összege meghaladja a 3,6 millió lejt, de a költségvetés módosítása során átirányítottak máshol felhasználatlanul maradt tételeket is: 602 ezer lejt a beszerzésektől és 91 ezer lejt az integrált oktatásban részesülő, speciális igényű gyermekektől. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester elmondása szerint nem arról van szó, hogy nem vásárolják meg a hivatal működéséhez szükséges eszközöket, vagy hogy elvesznek a speciális oktatási igényű gyermekektől valamit, hanem az év elején nagyobb kiadásokra számítva állították össze a költségvetést.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »