Egy spanyol szerzetesnővér a Pápai Biblikus Bizottság új titkára

Egy spanyol szerzetesnővér a Pápai Biblikus Bizottság új titkára

A spanyol Nuria Calduch-Benages a Názáreti Szent Család misszionáriusnővérek közösségének tagja, a római Pápai Gergely Egyetem tanára, szentírásszakértő – Ferenc pápa őt nevezte ki a Pápai Biblikus Bizottság titkárává. Nuria Calduch-Benages a vatikáni szervezet első női titkára. A Szentatya megbízásából a női diakonátust vizsgáló bizottság munkájában is részt vett.

Újabb női vezetővel gazdagodik a Szentszék – Ferenc pápa szándékának megfelelően. A barcelonai szerzetesnővér 2014 óta tagja a Pápai Biblikus Bizottságnak; januárban újabb öt évre meghosszabbították tagságát.

Nuria Calduch-Benages nővér neves biblikus teológus, tíz éve tanítja az ószövetségi Szentírást a Pápai Gergely Egyetemen. Korábban a római Pápai Biblikus Intézet meghívott tanára volt; a Katolikus Bibliaszövetség munkatársa, számos szakmai lapban publikál.

2008-ban szakértőként részt vett az Isten igéje szinóduson. 2016-ban Ferenc pápa meghívta a női diakonátust vizsgáló bizottságba, melynek munkájában három évig működött közre.

Hírdetés

*

A Pápai Biblikus Bizottságnak 2014 óta magyar tagja is van, Martos Levente Balázs személyében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »