Egy karlendítős videó miatt kérdezték Z. Kárpát Dánielt

Egy karlendítős videó miatt kérdezték Z. Kárpát Dánielt

Egy amerikai portálra került ki egy felvétel, amin állítólag a jobbikos politikus látható. Ő azt állítja, sosem volt náci.

A Mandiner arról írt, hogy a The Jewish Voice (a zsidó hang) című kiadványban megjelent egy felvétel, amelyen Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke karlendítést végez, majd mosolyog.

Hírdetés

A Telex megkereste a politikust, aki a következő rövid választ küldte a portálnak: „Sosem voltam sem náci, sem antiszemita. Magam is elfogadtam a néppárti Jobbik elvi nyilatkozatát, amely egy keresztényszociális értékrendet és világképet tükröz, ilyen az enyém is. Az antiszemiták a Fideszben vannak, akik a Jobbik elnökét zsidó felmenői miatt jákobozzák.”

A portál felidézte, hogy tavaly az előválasztási kampányban például az ózdi jobbikos jelöltről, Farkas Péter Barnabásról került elő náci karlendítős fotó. Akkor a jobbikos ózdi polgármester, Janiczak Dávid azt mondta, alakulása óta „a Jobbik megtisztult, kivetette magából a szélsőségeseket”, és megjegyezte, hogy Farkas estében a karlendítés nem jelenti, hogy antiszemita nézeteket vallana.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »